Jaki olej do benzyniaka?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez sonic- Valvoline Engine Flush 350ml za 14 zł
Co prawda oleju mi nie bierze, ale zdarzają się wypadające zapłony i mechanik powiedział mi przy ostatniej wizycie w warsztacie, że może to być nagar. Dlatego pomyślałem, zeby może zastosować jakąś mocniejszą płukankę ? Czy ten powyższy VEF na początek wystarczy ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sonicCo prawda oleju mi nie bierze, ale zdarzają się wypadające zapłony i mechanik powiedział mi przy ostatniej wizycie w warsztacie, że może to być nagar.
Na tej liście nie ma nagaru w silniku.
Czy wiadomo na którym cylindrze są przerwy? ZMień przewód i świecę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sonicNa drugim cylindrze.
Świeca wymieniona i cewka też - ale bez zmian nadal. W trakcie jazdy na rozgrzanym silniku nie ma takich objawów - jedynie na zimnym podczas przyspieszania. No i na postoju czuć to wypadanie - nawet na ciepłym silniku.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sonicŚwieca wymieniona i cewka też - ale bez zmian nadal.Kiedyś w O2 kable zakupione w ASO wymieniałem chyba coś po 8kkm takie badziewie się trafiło. Zmieniłem na polskie i miałem spokój jak na fabrycznych
Komentarz
-
-
PAOLO potrzebuje wsparcia nie zawiązanego z octavia, uruchomisz pw? :roll:
www.wantrejce.pl domowe obiady z dowozem do firmy, szkoły i domu
GrAnAtOwA bOmBa
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...078608#1078608
Komentarz
-
-
Jak by ktoś chciał wydać nieco więcej forsy na wymianę oleju i spróbować Japońskiej oliwy to u RobertaM można Eneosa 0W50 nabyć.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnJak by ktoś chciał wydać nieco więcej forsy na wymianę oleju i spróbować Japońskiej oliwy to u RobertaM można Eneosa 0W50 nabyć.
2. Tylko i wyłącznie spełniając punkt 1 jest wart swojej ceny.Seria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian_M26leonn napisał/a:
Jak by ktoś chciał wydać nieco więcej forsy na wymianę oleju i spróbować Japońskiej oliwy to u RobertaM można Eneosa 0W50 nabyć.
1. Czy pochodzi on z Japońskiego koncernu chemicznego i produkowany jest w Japonii?Profesjonalne oleje i filtry, zniżki dla klubowiczów :
http://www.zmienolej.pl/
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=748534#748534
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PidziekZamieszczone przez Sebastian_M26leonn napisał/a:
1. Czy pochodzi on z Japońskiego koncernu chemicznego i produkowany jest w Japonii?
Komentarz
-
-
Tylko pytanie czy dystrybutor wieBo z doświadczenia wiem, że takich informacji może nie mieć nawet przedstawicielstwo, choć teoretycznie na bańkach powinien być adres gdzie wyprodukowano ale czasami a nawet najczęściej jest tylko adres siedziby firmy.
[ Dodano: Pią 07 Paź, 16 11:35 ]
Podobno z olejem GM dexos 2 jest tak, że w ASO nie wiedzą, gdzie (w jakim kraju) i przez kogo (producenta) jest produkowany. 8)
Komentarz
-
Komentarz