Polecam żarówki!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Arek
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 3143

howard7, djczas, chodziło o to ze od tych zarówek przepala sie przełacznik k
    -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

Arek, a oczym ja napisałem co ?

Komentarz

• maciek
        Ambiente
        • 2005
        • 172

Koledzy, te żarówki (OSRAM SILVERSTAR) mają taką samą moc jak zwyczajne żarówki (60/55W), więc nie grozi nam wypalenie luster reflektorów. Ich wad¹ jest jednak mniejsza trwałość- po prostu nieco wcześniej się przepalają, no i wyższa cena.
        Ja jednak używam ich już od dość dawna (co prawda w drugim aucie - oplu corsa) i jestem bardzo zadowolony k Różnica w porównaniu ze zwykłymi żarówkami jest naprawde duża

P.S. Na rynku są dostępne także żarówki o większej mocy (chyba 90/100W), które nie mają jednak homologacji E, a więc używanie ich na drogach jest zabronione - bardzo oślepiają ,a przy tym niszczą reflektory
        Pozdrawiam
        OCTAVIA '01

Komentarz

• Qulek
          RS
          • 2005
          • 1630
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

maciek, dokładnie moc jest 60/55 więc jest luz.. z przepalaniem nie wiem bo już są 6 miechów (tyle ile auto) i jest k cena coś pomiędzy 50-60 zł za 2 sztuki (h4) ale wg. mnei warto.. Wiadomo można sobie kupic nawet żarówki 140/100 ale trzeba pamiętać że nasze skody po FL-u (nie wiem jak przed) mają plastikowe szkło reflektora i może sie to skończyć nieciekawie , a pozatym na tych żarówkach niewolno jeździć ...
          BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Kilka postow wyzej jest tez info, ze na zarowki 60/55 tez NALEZY UWAZAC. Maja byc przeznaczone do plastikowych kloszy, bo potem nadtopia klosz i pojawia sie w nim taki bialy nalot.
            Spritmonitor.de

Komentarz

• Qulek
              RS
              • 2005
              • 1630
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM
              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Maicroft, w serwisie powiedzieli że to mogą być (ale wiadomo jak to z nimi jest).. narazie nie zauważyłem żeby coś sie z kloszem działo niedobrego..

Było O1 jest O3

Komentarz

• Jacek Nowak
                Rider
                • 2005
                • 390

Dokladnie. BV swieca super, ale przepalaja sie srednio co 3-4 msc
                Ciekawe czy te beda mialy dluzsza zywotnosc?

Zarowki zalozylem 8 marca a dzisiaj przepalila sie jedna zaroweczka, tak wiec wydaje mi sie ze spoko wytrzymuja(napewno powyzej 5 miesiecy),przewaznie zawsze jezdze :wink: na swiatlach
                Skoda Octavia 19-TDI Elegance 136/304NM

Komentarz

• chester121
                  L&K
                  • 2005
                  • 1053

moje hella blue light przejechaly juz 65kkm i swieca bez przerwy nadal bialym jasnym swiatlem
                  w sumie jakies 2 lata wiec wydaje mi sie ze jak prezepalily sie po 5 miesiacach to straszny kicz no ale jak kto lubi :wink:

Komentarz

• Ziomal
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 5841
                    • Octavia I (1U2)
                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Jakie polecanie żarówki to przednich świateł mijania ?

Myślę że taki temat się przyda bo wielu z Nas staje przed dylematem jakie żarówki kupić. Standardowe żarówki nieźle świecą ale czas przyszedł na zmianę , zakupiliśmy Osramy i jesteśmy pod wielkim wrażeniem, daleko , szeroko i jeszcze jaśniej świecą , a więc firmie :Osram mówimy tak , zaś nie firmie Zenon

EDIT:
                    Ziomal szukaj szukaj! przenioslem i scalilem
                    Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Testowałem sporo żarówek, zawsze zadroszcząc szczęśliwym posiadaczom ksenonów ops:

Od ponad półtora roku jeżdżę na Osramach Cool Blue, i są bardzo dobre,
                      o niebo trwalsze od Philips'ów Blue Vision (te padają równo po roku lub pół, często parami, a Oramy świecą spokojnie ponad rok), nie bledną też tak szybko jak Philipsy, no i są tańsze,

wszystkie wynalazki a'la H4 "ksenon" lub H7 "ksenon" mogą tylko zniszczyć szkło i lustro reflektorów, świecą też napewno gorzej niż standardy, no może rzeczywiście w mieście wyglądają "prawie" jak ksenon, ale prawie jak wiemy robi czasem wielką różnicę

Nie miałem nigdy Helli i nowych Philipsów o mocniejszym świetle, ale słyszałem, że też są dobre.

Podsumowując polecam Osramy (zarówno silverki jak i cool blue).

POZDR. !

Komentarz

• Pulse
                        Rider
                        • 2006
                        • 461

Zamieszczone przez Ziomal
                        zakupiliśmy Osramy i jesteśmy pod wielkim wrażeniem
                        jak sie dokladnie nazywaja tez zarowki ktore kupiles?
                        :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• nico21
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 2640
                          • Volkswagen

Ja zakupiłem i zamontowłem Philips Vision Plus 50%. Świeca na biało i jerstem bardzo z nich zadowolony. POLECAM :!:
                          DACAR.team

Komentarz

• Pulse
                            Rider
                            • 2006
                            • 461

no tak tylko wiele osob skarzy sie na szybkie przepalanie Philips'ow ile je juz masz nico21?

Komentarz

• Ja w poprzednim aucie miałem H4 Philips Blue Vision i byłem z nich badzo zadowolony,auto jezdzi na nich do dzisiaj i żadna się nie przepaliła.
                              Mogę je spokojnie polecić. :wink:

Komentarz

• Pulse
                                Rider
                                • 2006
                                • 461

desmo a innych kierowcow nie denerwowales tymi swiatlami? tj, nie miales takich doswiadczen jak Jan Nowak ze mu mrugali ze ma dlugie kiedy nie mial, czy to cos innego w jego przypadku musialo byc?

Komentarz

• Jeździłem prawie 2lata na Blue Vision i rzeczywiście czasem zdarzało mi się, że ktoś mrugał mi z naprzeciwka, myślałem, że może policja, ale do dzisiaj nie wiem dlaczego mrugali (zdarzyło się tak parokrotnie), dopiero dzisiaj dowiaduje się, że może to wina żarówek, ale Blue Vision nigdy jakoś za mocno nie świeciły (przynajmniej takie miałem odczucie z pozycji kierowcy).

Przyznaję, że nie są złe, ale z Osramów jestem bardziej zadowolony.

PS.Pisał tu ktoś, że używa/ł Helli, i że są bardzo dobre, w związku z tym mam pytanie czy nie orientuje się ktoś gdzie w Poznaniu mogę dostać żarówki Helli Blue light ??
                                  Nigdzie do tej pory nie widziałem żarówek Helli w Poz., a z chęcią następnym razem przetestowałbym Helle.

POZDR. !

Komentarz

• Qulek
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 1630
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

To kiepskie macie sklepy w tym poznaniu bo np. u mnie w sklepie lezy komplet h4 Hella Blue.. poszukaj na bank gdzies znajdziesz

Było O1 jest O3

Komentarz

• Rendi
                                      Drive
                                      • 2024
                                      • 65
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

ja miałem żarówki hella blue light, jedna żarówka przepaiła sie po 3 miesiącach :/ byłem z nuch srednio zadowolony, teraz kupie chyba Bosche Plus 50/60 Extralife, cena około 30 zł komplet Opis i zdjęcia1 i zdjęcia 2
                                      Byłe...:
                                      Skoda S100L, rok produkcji: 1974
                                      Skoda 120L, rok produkcji: 1988
                                      Skoda Felicia, rok produkcji: 1995
                                      Skoda Fabia I, rok produkcji: 2000
                                      Skoda Octavia 1U, rok produkcji: 2005

Jest
                                      Octavia 2, rok produkcji 2010

Komentarz

• Qulek
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 1630
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

A powiem wam ze musielismy juz nasze osramki zmienic .. rok były i jak sie jedna spaliła jechalismy zmienić to drugą tez zjarało ale założylismy nowe i zobaczymy ile posmigamy ale naprawde mimo to polecam bo swiatlo jest bielutkie i bardzo ładne

Aha dla przypomnienia Osram Silverstar +50%

Było O1 jest O3

Komentarz

• Zamieszczone przez Qulek
                                          To kiepskie macie sklepy w tym poznaniu bo np. u mnie w sklepie lezy komplet h4 Hella Blue.. poszukaj na bank gdzies znajdziesz
                                          no niestety trochę wiocha ten Poznań...niby tyle sklepów, a jak czegoś szukasz to nie ma
                                          Szukałem w wielu sklepach i zawsze były tylko "ksenony" marki "yong zhing" albo Philipsy, ew.Tunsgramy, po moje Osramy Cool Blue jeżdżę do hurtowni, bo w sklepach też nie mogłem znaleźć, a Helli nie mieli nawet...w sklepie Helli :lol:
                                          żenada...mieli wszystkie poza samochodowymi.

Tak więc jak ma ktoś info, gdzie mogę dostać w Poz. lub internecie Helle Blue light to będę wdzięczny, bo chętnie je przetestuje po Osramkach.

POZDR. !

Komentarz

• Intercars albo na Obornickiej po lewej ze salonem KIA (jadac od ronda) jest zjazd do hurtowni z czesciami samochodowymi, kupisz tam wszelakiego rodzaju zaróweczki.

Komentarz

• Zamieszczone przez lec
                                              Intercars albo na Obornickiej po lewej ze salonem KIA (jadac od ronda) jest zjazd do hurtowni z czesciami samochodowymi, kupisz tam wszelakiego rodzaju zaróweczki.
                                              No właśnie w Intercars internetowym nie mają w ogóle Helli (btw, który IC w Poznaniu, bo widzę, że jest kilka, ew.polecacie na zakup jakiś części np.amortyzatorów etc.?? chyba, że jakieś inne miejsce tańsze?),

Na Obornickiej nie kojarze salonu KIA :roll:
                                              jest BMW, Skoda Sunny, no później dużo dużo dalej za wiaduktem Ford, Renault i chyba coś jeszcze

Ale wielkie DZIĘKI za info. !
                                              Postaram się znaleźć.

POZDR. !

Komentarz

• KIa jest tu za rondem, przed BMW jeszcze ale po tej samej stronie. Kiedys to bylo Daewoo

Komentarz

• Ahh coś mi się kołacze :P
                                                  Wielkie dzięki... :szeroki_usmiech
                                                  zerknę w wolnej chwili na tamtejszy asortyment...

Komentarz

• Zamieszczone przez Pulse
                                                    desmo a innych kierowcow nie denerwowales tymi swiatlami? tj, nie miales takich doswiadczen jak Jan Nowak ze mu mrugali ze ma dlugie kiedy nie mial, czy to cos innego w jego przypadku musialo byc?
                                                    nic takiego się nie działo

Komentarz

Pracuję...