howard7, djczas, chodziło o to ze od tych zarówek przepala sie przełacznik k
Polecam żarówki!!!
Zwiń
X
-
Koledzy, te żarówki (OSRAM SILVERSTAR) mają taką samą moc jak zwyczajne żarówki (60/55W), więc nie grozi nam wypalenie luster reflektorów. Ich wad¹ jest jednak mniejsza trwałość- po prostu nieco wcześniej się przepalają, no i wyższa cena.
Ja jednak używam ich już od dość dawna (co prawda w drugim aucie - oplu corsa) i jestem bardzo zadowolony k Różnica w porównaniu ze zwykłymi żarówkami jest naprawde duża
P.S. Na rynku są dostępne także żarówki o większej mocy (chyba 90/100W), które nie mają jednak homologacji E, a więc używanie ich na drogach jest zabronione - bardzo oślepiają ,a przy tym niszczą reflektory
PozdrawiamOCTAVIA '01
Komentarz
-
-
maciek, dokładnie moc jest 60/55 więc jest luz.. z przepalaniem nie wiem bo już są 6 miechów (tyle ile auto) i jest k cena coś pomiędzy 50-60 zł za 2 sztuki (h4) ale wg. mnei warto.. Wiadomo można sobie kupic nawet żarówki 140/100 ale trzeba pamiętać że nasze skody po FL-u (nie wiem jak przed) mają plastikowe szkło reflektora i może sie to skończyć nieciekawie , a pozatym na tych żarówkach niewolno jeździć ...
Komentarz
-
-
Dokladnie. BV swieca super, ale przepalaja sie srednio co 3-4 msc
Ciekawe czy te beda mialy dluzsza zywotnosc?
Zarowki zalozylem 8 marca a dzisiaj przepalila sie jedna zaroweczka, tak wiec wydaje mi sie ze spoko wytrzymuja(napewno powyzej 5 miesiecy),przewaznie zawsze jezdze :wink: na swiatlachSkoda Octavia 19-TDI Elegance 136/304NM
Komentarz
-
-
Jakie polecanie żarówki to przednich świateł mijania ?
Myślę że taki temat się przyda bo wielu z Nas staje przed dylematem jakie żarówki kupić. Standardowe żarówki nieźle świecą ale czas przyszedł na zmianę , zakupiliśmy Osramy i jesteśmy pod wielkim wrażeniem, daleko , szeroko i jeszcze jaśniej świecą , a więc firmie :Osram mówimy tak , zaś nie firmie Zenon
EDIT:
Ziomal szukaj szukaj! przenioslem i scalilemByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Dynia...
Testowałem sporo żarówek, zawsze zadroszcząc szczęśliwym posiadaczom ksenonów ops:
Od ponad półtora roku jeżdżę na Osramach Cool Blue, i są bardzo dobre,
o niebo trwalsze od Philips'ów Blue Vision (te padają równo po roku lub pół, często parami, a Oramy świecą spokojnie ponad rok), nie bledną też tak szybko jak Philipsy, no i są tańsze,
wszystkie wynalazki a'la H4 "ksenon" lub H7 "ksenon" mogą tylko zniszczyć szkło i lustro reflektorów, świecą też napewno gorzej niż standardy, no może rzeczywiście w mieście wyglądają "prawie" jak ksenon, ale prawie jak wiemy robi czasem wielką różnicę
Nie miałem nigdy Helli i nowych Philipsów o mocniejszym świetle, ale słyszałem, że też są dobre.
Podsumowując polecam Osramy (zarówno silverki jak i cool blue).
POZDR. !
Komentarz
-
desmo
Ja w poprzednim aucie miałem H4 Philips Blue Vision i byłem z nich badzo zadowolony,auto jezdzi na nich do dzisiaj i żadna się nie przepaliła.
Mogę je spokojnie polecić. :wink:
Komentarz
-
Dynia...
Jeździłem prawie 2lata na Blue Vision i rzeczywiście czasem zdarzało mi się, że ktoś mrugał mi z naprzeciwka, myślałem, że może policja, ale do dzisiaj nie wiem dlaczego mrugali (zdarzyło się tak parokrotnie), dopiero dzisiaj dowiaduje się, że może to wina żarówek, ale Blue Vision nigdy jakoś za mocno nie świeciły (przynajmniej takie miałem odczucie z pozycji kierowcy).
Przyznaję, że nie są złe, ale z Osramów jestem bardziej zadowolony.
PS.Pisał tu ktoś, że używa/ł Helli, i że są bardzo dobre, w związku z tym mam pytanie czy nie orientuje się ktoś gdzie w Poznaniu mogę dostać żarówki Helli Blue light ??
Nigdzie do tej pory nie widziałem żarówek Helli w Poz., a z chęcią następnym razem przetestowałbym Helle.
POZDR. !
Komentarz
-
Dynia...
Zamieszczone przez QulekTo kiepskie macie sklepy w tym poznaniu bo np. u mnie w sklepie lezy komplet h4 Hella Blue.. poszukaj na bank gdzies znajdziesz
Szukałem w wielu sklepach i zawsze były tylko "ksenony" marki "yong zhing" albo Philipsy, ew.Tunsgramy, po moje Osramy Cool Blue jeżdżę do hurtowni, bo w sklepach też nie mogłem znaleźć, a Helli nie mieli nawet...w sklepie Helli :lol:
żenada...mieli wszystkie poza samochodowymi.
Tak więc jak ma ktoś info, gdzie mogę dostać w Poz. lub internecie Helle Blue light to będę wdzięczny, bo chętnie je przetestuje po Osramkach.
POZDR. !
Komentarz
-
lec
Intercars albo na Obornickiej po lewej ze salonem KIA (jadac od ronda) jest zjazd do hurtowni z czesciami samochodowymi, kupisz tam wszelakiego rodzaju zaróweczki.
Komentarz
-
Dynia...
Zamieszczone przez lecIntercars albo na Obornickiej po lewej ze salonem KIA (jadac od ronda) jest zjazd do hurtowni z czesciami samochodowymi, kupisz tam wszelakiego rodzaju zaróweczki.
Na Obornickiej nie kojarze salonu KIA :roll:
jest BMW, Skoda Sunny, no później dużo dużo dalej za wiaduktem Ford, Renault i chyba coś jeszcze
Ale wielkie DZIĘKI za info. !
Postaram się znaleźć.
POZDR. !
Komentarz
-
lec
Komentarz
-
Dynia...
Ahh coś mi się kołacze :P
Wielkie dzięki... :szeroki_usmiech
zerknę w wolnej chwili na tamtejszy asortyment...
Komentarz
-
desmo
Zamieszczone przez Pulsedesmo a innych kierowcow nie denerwowales tymi swiatlami? tj, nie miales takich doswiadczen jak Jan Nowak ze mu mrugali ze ma dlugie kiedy nie mial, czy to cos innego w jego przypadku musialo byc?
Komentarz
Komentarz