Polecam żarówki!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lu5asz
    RS
    • 2011
    • 2006
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Mea culpa.To jednak byl bezpiecznik.Dzieki
    Kondziu

OCP

Komentarz

• ale_jak_to
      Ambiente
      • 2011
      • 199

Szczerze Wam powiem ze jezdzilem na Osram Night Guide lub Philips Xtreme Vision (nei pamietam ktore zamowilem, jesli mam jeszcze stara gdzies to sprawdze) i wytrzymaly ok rok, poltora - wedlug mnie za prawie 100 pln z wysylka to nie sa tyle warte.

Komentarz

• majuDJ
        Rider
        • 2012
        • 464

Polecam żarówki ksenonowe BOSMA. Kosztują około 80zł za szt, a świecą tak dobrze jak 2 razy droższe oryginalne Philips
        http://www.euromove.pl

Komentarz

• szorstkiuser
          Classic
          • 2014
          • 11

ja ostatnio kupiłem dwie H4 i postojówki prosto z Chin i robią robotę

same H4 na foto - koszt 18zł za dwie

Komentarz

• majuDJ
            Rider
            • 2012
            • 464

Jakie żarówki polecacie do oświetlenie pozycyjnego z przodu w Skoda Octavia 1 lampy ksenon?
            http://www.euromove.pl

Komentarz

• szorstkiuser
              Classic
              • 2014
              • 11

ja u siebie mam takie postojówki w5w świecące na biało

Komentarz

• sew1981
                RS
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2009
                • 10917
                • Fiat

jako że w mijania lampach mam jakieś marketówki h7 super white i reflektory już nie pierwszej świeżości (choć polerowałem po swojemu w wakacje), a często jeżdzę wieczorami zakupiłem dziś na alledrogo tungsram megalight 55w +120%. Cena 43 zł z przesyłka komplet, zobaczymy jak to zadziała :wink: w necie opinie dobre, że tańsze i lepsze od philipsów czy osramów. Może trochę pożyją, bo w dzień nie używam i tak mijania. Stosowałem kiedyś bosmy, też dobre bywały, zobaczymy jak tungsramy się spiszą. Na długie to jakieś marketówki w sklepie zakupie h1 super white, bo i tak się nie często używa, a aktualnie to jakieś standardówki siedzą, pewnie i tak lepiej zaświecą marketówki w dal niż aktualne żółtawe.

[ Dodano: Wto 07 Paź, 14 17:17 ]
                majuDJ, białe diody pasują najlepiej do ksenonu, zwykłe żarówki odpuść nawet mega super white, nigdy nie osiągną bieli diody. Dziś nawet w markecie kupisz takie, albo w elektycznym sklepie. Polecam diody bosmy pojedyczne ledy. Oznaczenie to t10, to zamiennik żarówki w5w postojowej. Zawsze przy ksenonie stosowałem takie - chcesz mieć więcej światła to zapodaj poczwórne diódki, będzie dużo lepiej niż na żarówce.

[ Dodano: Wto 07 Paź, 14 17:22 ]
                Generalnie bosma (trwałe ma diody) widzę, że nie wypuszcza już 4x LED (takie też miewałem, były mocniejsze), ale 1x od biedy też wystarczy , da fajne z ksenonem światło:
                Nowoczesne medium, porządkuje świat i dostarcza angażujące informacje, rozrywkę i usługi w czasie rzeczywistym. Przewodnik Polaków w wirtualnym świecie.

A jak chcesz 4x LED (będzie mocniejsze, bardziej polecam) to możesz tu kupic – w tym sklepie, mają trwałe żarówki, „zaledowałem” całe auto z pół roku temu i wsio działa jak należy na razie:

do OI nie musisz kupować can-busa żarówek

Komentarz

• witachu
                  L&K
                  • 2011
                  • 1319

i znów przyszła kolej na wymiane zarówek. ale wpierw krótka recenzja zarówek, których miałem okazje uzywac przez ponad dwa lata. tak wiec zarówki to Osram NB+ kupione dwa lata temu w maju. jako ze w aucie mam zaprogramowane dzienne przez p. mgłowe tak wiec swiatła mijania uzywane w nocy i po zmierzchu oraz na c/l home. moje wrazenia w porównaniu do fabrycznych to zdecydowana lepsza jakość oswietlenia drogi w porównaniu do fabrycznych zarówek. jazda w nocy jak równiez w deszczu była naprawde ok jak na jazde ze zwykłymi zarówkami a nie na xenonie. zarowki w ciagu ostatnich trzech miesiecy zaczeły juz slabnąc zauwazalnie, natomiast wczesniej bardzo ładnie swieciły. ogólnie bardzo jestem zadowolony z nich. i trwałosc wydaje mi sie jak na wysilone żarówki tez przyzwoita. co prawda nie jezdziły właczone cała dobe ale wieczory noce, no i c/h wiec praktycznie dzien w dzien na chwile sie zapalały i gasiły. według mnie dobre zarówki, w przyzwoitej cenie.

niemniej jednak chcialem równiez zapytac co polecacie obecnie? jakie zarówki? przejzałem ostatnie 15 stron watku widziałem głownie albo własnie NB+ które sa juz zamienione innym modelem z tego co sie orientuje. tak wiec przedstawie swoje typy:

1 Osram NB unlimied to chyba te sa nastepcą NB+. pytanie moje czym sie róznią? i czy warto?
                  2. philips x-treme vision plus 100%
                  3 Tungsram Megalight ultra 90 lub 120 %.

jakie macie doswiadczenia odnsnie tych zarówek? jak wypadaja waszym zdanie w porównaniu do według mnie dobrych NB+. czekam na wasze sugestie
                  OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
                  (znajdź również na fb)

Komentarz

• demmsi
                    Elegance
                    • 2011
                    • 966
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Kupiłem Megalight +120% i żadnej różnicy w stosunku do NB+ 90% nie widzę, oprócz ceny.
                    W tej chwili philips ma najnowsze żarówki +130%. Jaka różnica między poprzednimi które wymieniłem a nimi - nie wiem.

Komentarz

• mkz
                      Ambiente
                      • 2008
                      • 138

Teraz jeżdżę (od wakacji) właśnie na Tungsramach Megalight +120 - wcześniej miałem NB - i muszę powiedzieć że widzę różnicę - cena jest oczywiście lepsza ale jak dla mnie, subiektywnie oczywiście, świecą dużo gorzej. Przed NB miałem Tungsramy +60 i z nich byłem w sumie zadowolony i dlatego teraz skusiłem się na te +120. Ale jednak to nie to. Jeszcze mnie kusi, żeby spróbować następnym razem Philipsa - i to możliwe że przed czasem bo te Tungsramy jakoś wyjątkowo mi nie leżą (drogowe są ok., ale mijania - kiepsko) - aha - oczywiście mowa o H4

Komentarz

• Kuba77
                        Drive
                        • 2013
                        • 94

witachu, od 2 miesięcy używam żarówek H4 Tungsram Megalight +120% i nie mogę póki co narzekać. Między 90 a 120 podobno w mieście różnica jest praktycznie niezauważalna, natomiast widać ją poza terenem zabudowanym gdzie jest po prostu ciemniej i te 120 lepiej świecą. Sam 90 nigdy nie używałem, więc piszę to co udało mi się gdzieś tam usłyszeć.

Jeśli chodzi o stosunek cena/jakość to wydają się dobrym wyborem.
                        Moja O1

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71352

Komentarz

• witachu
                          L&K
                          • 2011
                          • 1319

ja teraz myslałem o tych philipsach. bo jezdzi ktos na tych osramach unlimited? jak to sie sprawuje ? jakies odniesienie do NB+?

(znajdź również na fb)

Komentarz

• Wolga85
                            Rider
                            • 2014
                            • 288
                            • Octavia I combi (1U5)
                            • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

Ja polecam tungsramy +50 % i +90%. Świecą rewelacyjnie i o połowę tańsze od philipsów ,które dość szybko się przepalają.

Komentarz

• witachu
                              L&K
                              • 2011
                              • 1319

widze ze wiekszość uzywa tungsramów i wiekszych zastrzen do nich nie ma. moje pytanie jeszcze odnosnie tych żaróweczek. jak jest z ich zywotnością? czy jezdzcie na nich całą dobe czy macie swiatła dzienne jeszcze dodatkowo? drugie to w tym wątku kiedyś znalazłem opinie o tym ze kruszej czóbek tych zarówek, w sensie ta srebrna farba ? ktoś moze to potwierdzić?

z braku opini o Osram NB unlimited wnioskuje ze nikt nie uzywa? może jednak ktoś chciałby się podzielić swoimi wrażeniami bardzo mi zależy.

(znajdź również na fb)

Komentarz

• luckd
                                Rider
                                • 2012
                                • 310
                                • Octavia I (1U2)
                                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Jakie postojówki polecacie do tungsramów ponieważ zwykłe świecą żółto i nie pasują do nich?

Komentarz

• bishop
                                  L&K
                                  • 2012
                                  • 1430

Zamieszczone przez witachu
                                  widze ze wiekszość uzywa tungsramów i wiekszych zastrzen do nich nie ma. moje pytanie jeszcze odnosnie tych żaróweczek. jak jest z ich zywotnością? czy jezdzcie na nich całą dobe czy macie swiatła dzienne jeszcze dodatkowo? drugie to w tym wątku kiedyś znalazłem opinie o tym ze kruszej czóbek tych zarówek, w sensie ta srebrna farba ? ktoś moze to potwierdzić?

z braku opini o Osram NB unlimited wnioskuje ze nikt nie uzywa? może jednak ktoś chciałby się podzielić swoimi wrażeniami bardzo mi zależy.
                                  Wiele osób używa, wystarczy jak zaczniesz pisać zdania z dużej litery, bo teraz nie wiadomo czy to jakiś gimbus się nie podszywa.

Komentarz

• pekool
                                    Rider
                                    • 2012
                                    • 321
                                    • Octavia I combi (1U5)
                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

luckd, kolego ja juz od dluzszego czasu stosuje ledy w5w led smd w postojuwkach. Obecnie mam 3 watowe w obudowie aluminiowej i powiem, ze swieca lepiej od niejednych pseudodziennych chinczykow
                                    pekool

Komentarz

• BASTIAN001
                                      L&K
                                      • 2013
                                      • 1177
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez luckd
                                      Jakie postojówki polecacie do tungsramów ponieważ zwykłe świecą żółto i nie pasują do nich?
                                      Właśnie...co polecacie...w rozsądnych pieniążkach...?

Komentarz

• sew1981
                                        RS
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2009
                                        • 10917
                                        • Fiat

BASTIAN001, led kup białe.
                                        u mnie założone tungsramy +120 % do mijania h7 i marketówki super white h1 na długie . Cena dobra Tungsów, jakość dobra. Polecam je. Widać różnicę względem marketówek h7 super white, które miałem poprzednio, jasność trochę tylko większa, ale za to oświetlenie pobocza i znaków pionowych dużo wyraźniejsze

Komentarz

• witachu
                                          L&K
                                          • 2011
                                          • 1319

Zamieszczone przez bishop
                                          Wiele osób używa, wystarczy jak zaczniesz pisać zdania z dużej litery, bo teraz nie wiadomo czy to jakiś gimbus się nie podszywa.
                                          Sądzę, że z powodu braku wielkiej litery nie ma podstaw to osadów w stylu gimbus. Napisałem w konkretnej sprawie nie spamuje, nie powielam tematów. a co do rozpoczynania zdania z malej litery, myslę że nie jestem jedyny na tym forum.

(znajdź również na fb)

Komentarz

• sew1981
                                            RS
                                            S_OCP MemberModeratorr
                                            • 2009
                                            • 10917
                                            • Fiat

bishop, ad:

Komentarz

• mecholl
                                              L&K
                                              • 2008
                                              • 1006

witachu, Osram NB unlimited to nic innego jak nb+, jakiegoś przełomu nie ma moim zdaniem. Miałem je zamontowane jakieś 3 tygodnie po czym zamówiłem mój numer 1 czyli OSRAM Night Breaker Plus Gold Edition < wydaje mi się, że daje fajną poświatę w reflektorze albo tylko sobie tak tłumaczę > z tym, że coraz trudniej je dostać bo to jakaś wersja limitowana.
                                              Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• witachu
                                                L&K
                                                • 2011
                                                • 1319

mecholl, no to już mam "jasność" w sprawie zarówek Osrama co prawda bardzo mi nb+ pasowały i jak na wysilone żarówki uwazam, że ich trwałość jest naprawdę ok. Jednak spróbuje teraz tych Tungsram 90 lub 120 % zobaczymy jak cenowo wyjdą na allegro

(znajdź również na fb)

Komentarz

• sew1981
                                                  RS
                                                  S_OCP MemberModeratorr
                                                  • 2009
                                                  • 10917
                                                  • Fiat

witachu, kupiłem za 47zł (z przesyłką) 120 stki h7 zestaw ostatnio tutaj:

Komentarz

• koper009
                                                    Rider
                                                    • 2013
                                                    • 282

Koledzy - jak mam xenon to drogowe są H4 czy H1 ?
                                                    180 powodów do uśmiechu - RS Batman

Komentarz

Pracuję...