Mea culpa.To jednak byl bezpiecznik.Dzieki
Polecam żarówki!!!
Zwiń
X
-
jako że w mijania lampach mam jakieś marketówki h7 super white i reflektory już nie pierwszej świeżości (choć polerowałem po swojemu w wakacje), a często jeżdzę wieczorami zakupiłem dziś na alledrogo tungsram megalight 55w +120%. Cena 43 zł z przesyłka komplet, zobaczymy jak to zadziała :wink: w necie opinie dobre, że tańsze i lepsze od philipsów czy osramów. Może trochę pożyją, bo w dzień nie używam i tak mijania. Stosowałem kiedyś bosmy, też dobre bywały, zobaczymy jak tungsramy się spiszą. Na długie to jakieś marketówki w sklepie zakupie h1 super white, bo i tak się nie często używa, a aktualnie to jakieś standardówki siedzą, pewnie i tak lepiej zaświecą marketówki w dal niż aktualne żółtawe.
[ Dodano: Wto 07 Paź, 14 17:17 ]
majuDJ, białe diody pasują najlepiej do ksenonu, zwykłe żarówki odpuść nawet mega super white, nigdy nie osiągną bieli diody. Dziś nawet w markecie kupisz takie, albo w elektycznym sklepie. Polecam diody bosmy pojedyczne ledy. Oznaczenie to t10, to zamiennik żarówki w5w postojowej. Zawsze przy ksenonie stosowałem takie - chcesz mieć więcej światła to zapodaj poczwórne diódki, będzie dużo lepiej niż na żarówce.
[ Dodano: Wto 07 Paź, 14 17:22 ]
Generalnie bosma (trwałe ma diody) widzę, że nie wypuszcza już 4x LED (takie też miewałem, były mocniejsze), ale 1x od biedy też wystarczy , da fajne z ksenonem światło:
Nowoczesne medium, porządkuje świat i dostarcza angażujące informacje, rozrywkę i usługi w czasie rzeczywistym. Przewodnik Polaków w wirtualnym świecie.
A jak chcesz 4x LED (będzie mocniejsze, bardziej polecam) to możesz tu kupic – w tym sklepie, mają trwałe żarówki, „zaledowałem” całe auto z pół roku temu i wsio działa jak należy na razie:
do OI nie musisz kupować can-busa żarówek
Komentarz
-
-
i znów przyszła kolej na wymiane zarówek. ale wpierw krótka recenzja zarówek, których miałem okazje uzywac przez ponad dwa lata. tak wiec zarówki to Osram NB+ kupione dwa lata temu w maju. jako ze w aucie mam zaprogramowane dzienne przez p. mgłowe tak wiec swiatła mijania uzywane w nocy i po zmierzchu oraz na c/l home. moje wrazenia w porównaniu do fabrycznych to zdecydowana lepsza jakość oswietlenia drogi w porównaniu do fabrycznych zarówek. jazda w nocy jak równiez w deszczu była naprawde ok jak na jazde ze zwykłymi zarówkami a nie na xenonie. zarowki w ciagu ostatnich trzech miesiecy zaczeły juz slabnąc zauwazalnie, natomiast wczesniej bardzo ładnie swieciły. ogólnie bardzo jestem zadowolony z nich. i trwałosc wydaje mi sie jak na wysilone żarówki tez przyzwoita. co prawda nie jezdziły właczone cała dobe ale wieczory noce, no i c/h wiec praktycznie dzien w dzien na chwile sie zapalały i gasiły. według mnie dobre zarówki, w przyzwoitej cenie.
niemniej jednak chcialem równiez zapytac co polecacie obecnie? jakie zarówki? przejzałem ostatnie 15 stron watku widziałem głownie albo własnie NB+ które sa juz zamienione innym modelem z tego co sie orientuje. tak wiec przedstawie swoje typy:
1 Osram NB unlimied to chyba te sa nastepcą NB+. pytanie moje czym sie róznią? i czy warto?
2. philips x-treme vision plus 100%
3 Tungsram Megalight ultra 90 lub 120 %.
jakie macie doswiadczenia odnsnie tych zarówek? jak wypadaja waszym zdanie w porównaniu do według mnie dobrych NB+. czekam na wasze sugestieOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Teraz jeżdżę (od wakacji) właśnie na Tungsramach Megalight +120 - wcześniej miałem NB - i muszę powiedzieć że widzę różnicę - cena jest oczywiście lepsza ale jak dla mnie, subiektywnie oczywiście, świecą dużo gorzej. Przed NB miałem Tungsramy +60 i z nich byłem w sumie zadowolony i dlatego teraz skusiłem się na te +120. Ale jednak to nie to. Jeszcze mnie kusi, żeby spróbować następnym razem Philipsa - i to możliwe że przed czasem bo te Tungsramy jakoś wyjątkowo mi nie leżą (drogowe są ok., ale mijania - kiepsko) - aha - oczywiście mowa o H4
Komentarz
-
-
witachu, od 2 miesięcy używam żarówek H4 Tungsram Megalight +120% i nie mogę póki co narzekać. Między 90 a 120 podobno w mieście różnica jest praktycznie niezauważalna, natomiast widać ją poza terenem zabudowanym gdzie jest po prostu ciemniej i te 120 lepiej świecą. Sam 90 nigdy nie używałem, więc piszę to co udało mi się gdzieś tam usłyszeć.
Jeśli chodzi o stosunek cena/jakość to wydają się dobrym wyborem.
Komentarz
-
-
widze ze wiekszość uzywa tungsramów i wiekszych zastrzen do nich nie ma. moje pytanie jeszcze odnosnie tych żaróweczek. jak jest z ich zywotnością? czy jezdzcie na nich całą dobe czy macie swiatła dzienne jeszcze dodatkowo? drugie to w tym wątku kiedyś znalazłem opinie o tym ze kruszej czóbek tych zarówek, w sensie ta srebrna farba ? ktoś moze to potwierdzić?
z braku opini o Osram NB unlimited wnioskuje ze nikt nie uzywa? może jednak ktoś chciałby się podzielić swoimi wrażeniami bardzo mi zależy.OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez witachuwidze ze wiekszość uzywa tungsramów i wiekszych zastrzen do nich nie ma. moje pytanie jeszcze odnosnie tych żaróweczek. jak jest z ich zywotnością? czy jezdzcie na nich całą dobe czy macie swiatła dzienne jeszcze dodatkowo? drugie to w tym wątku kiedyś znalazłem opinie o tym ze kruszej czóbek tych zarówek, w sensie ta srebrna farba ? ktoś moze to potwierdzić?
z braku opini o Osram NB unlimited wnioskuje ze nikt nie uzywa? może jednak ktoś chciałby się podzielić swoimi wrażeniami bardzo mi zależy.
Komentarz
-
-
BASTIAN001, led kup białe.
u mnie założone tungsramy +120 % do mijania h7 i marketówki super white h1 na długie . Cena dobra Tungsów, jakość dobra. Polecam je. Widać różnicę względem marketówek h7 super white, które miałem poprzednio, jasność trochę tylko większa, ale za to oświetlenie pobocza i znaków pionowych dużo wyraźniejsze
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopWiele osób używa, wystarczy jak zaczniesz pisać zdania z dużej litery, bo teraz nie wiadomo czy to jakiś gimbus się nie podszywa.OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
witachu, Osram NB unlimited to nic innego jak nb+, jakiegoś przełomu nie ma moim zdaniem. Miałem je zamontowane jakieś 3 tygodnie po czym zamówiłem mój numer 1 czyli OSRAM Night Breaker Plus Gold Edition < wydaje mi się, że daje fajną poświatę w reflektorze albo tylko sobie tak tłumaczę > z tym, że coraz trudniej je dostać bo to jakaś wersja limitowana.
Komentarz
-
-
mecholl, no to już mam "jasność" w sprawie zarówek Osrama co prawda bardzo mi nb+ pasowały i jak na wysilone żarówki uwazam, że ich trwałość jest naprawdę ok. Jednak spróbuje teraz tych Tungsram 90 lub 120 % zobaczymy jak cenowo wyjdą na allegroOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
Komentarz