Zamieszczone przez Enriquez
VCDS 10.6
Zwiń
X
-
http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
-
-
Zamieszczone przez Enriquezświateł mijania w pozycji mijania nie przyciemnisz za bardzo, natomiast w pozycji DRL owszem
[ Dodano: Pią 30 Lis, 12 20:25 ]
Mam dokładane w ASO radio Swing. I jak się okazuje nie mam go zakodowanego więc np. nie działa mi GALA.
Podpiąłem do VCDS i wywaliło takie błedy:
Address 56: Radio Labels: 5M0-035-1xx-56.clb
Control Module Part Number: 1Z0 035 161 M HW: 1Z0 035 161 M
Component and/or Version: Radio-SWING 001 0003
Software Coding: 000000000000
Work Shop Code: WSC 00000 000 00000
VCID: 387559448B4894E
1 Fault Found:
01042 - Control Module; Not Coded
000 - -
Freeze Frame:
Fault Status: 01100000
Fault Priority: 5
Fault Frequency: 1
Reset counter: 186
Mileage: 10842 km
Time Indication: 0
Date: 2005.14.09
Time: 19:19:37
Podpowiedzcie czy da się jakoś zakodować i jak bo próbowałem ale nie udało mi się. Co mam za kody oraz błąd z próbą na poniższych obrazkach:
PS. Udało mi się chyba zakodować prawidłowo. Zostawię posta na przyszłość.
Ustawiłem w bajcie 4 bit 1 i się zakodowało. Jak wybierałem inne z tego bajtu to były błędy.
Komentarz
-
-
1 6 D
Może dodać do opisów LC CEMC (z końcówką ...087) takie dwie pozycje:
LC,17,1,Podświetlenie zegarów i przycisków po wyjęciu kluczyka
(po zakodowaniu tego bitu po wyjęciu kluczyka świecą się jeszcze przez jakiś czas zegary i wszystkie przyciski)
LC,13,5,Ograniczony czas świecenia światła biegu wstecznego
(po zakodowaniu tego bitu światło wsteczne przy włączonym zapłonie (silniki wyłączony) automatycznie gaśnie po 2 minutach; przy włączonym silniku świeci cały czas).
Komentarz
-
-
kris17009, musisz wprowadzić też jakiś numer warsztatu, przy RNS510 przynajmniej też tak daje błędem gdy jak WSC są same zera.
gieu, nie mam na czym tego przetestować, ale postaram się wpisać.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gieu1 6 D
(po zakodowaniu tego bitu po wyjęciu kluczyka świecą się jeszcze przez jakiś czas zegary i wszystkie przyciski)
(po zakodowaniu tego bitu światło wsteczne przy włączonym zapłonie (silniki wyłączony) automatycznie gaśnie po 2 minutach; przy włączonym silniku świeci cały czas).Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
No i to kodowanie mamy rozumieć tylko dla FL i to dla konkretnych sterowników?
A czy ktoś podpowie czy da się clikamtronik zakodować tak aby przy włączeniu przednich spryskiwaczy włączał się z automatu obieg wewnętrzny na jakiś czas. Przy cofaniu podobno w Skodach nie tylko OII włącza się wewnętrzny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg44A czy ktoś podpowie czy da się clikamtronik zakodować tak aby przy włączeniu przednich spryskiwaczy włączał się z automatu obieg wewnętrzny na jakiś czas->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LangustaZamieszczone przez gieu1 6 D
(po zakodowaniu tego bitu światło wsteczne przy włączonym zapłonie (silniki wyłączony) automatycznie gaśnie po 2 minutach; przy włączonym silniku świeci cały czas).
Musisz ręcznie dodać te linie do pliku 1K0-937-08x-09.lbl
Otwierasz go w notatniku i modyfikujesz :-)
Komentarz
-
-
kasal, żarówek mijania w trybie mijania, czy trybie dziennym?
bo w trybie mijania to się nie ustawia, świecą zawsze na maksa->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowaltom99Zamieszczone przez LangustaZamieszczone przez gieu1 6 D
Musisz ręcznie dodać te linie do pliku 1K0-937-08x-09.lbl
Otwierasz go w notatniku i modyfikujesz :-)Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
nic nie musisz zmieniać w notatniku,
w linii 3 pomocnika długiego kodowania zmieniasz z 0 na 1 tam gdzie chcesz mieć ptaszki i tyle.
Trzeba pamiętać że bit 7 jest pierwszy id lewej a bit 0 pierwszy od prawej. Czyli zapis 0000001 oznacza zaznaczony bit 0. 0100001 oznacza zaznaczone bity 0 i 6. I tak dalej.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriqueznic nie musisz zmieniać w notatniku,
w linii 3 pomocnika długiego kodowania zmieniasz z 0 na 1 tam gdzie chcesz mieć ptaszki i tyle.
Trzeba pamiętać że bit 7 jest pierwszy id lewej a bit 0 pierwszy od prawej. Czyli zapis 0000001 oznacza zaznaczony bit 0. 0100001 oznacza zaznaczone bity 0 i 6. I tak dalej.
wysłane z MyTab 7.0 :wink:Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Jak już to po przekroczeniu 15-20 km/h się zaryglują że od zewnątrz nie otworzysz drzwi.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Komentarz
-
-
Witam.
Jakieś pół roku temu może więcej ustawiałem sobie czułość czujnika deszczu/zmierzchu i wtedy też (nie wiem w jaki sposób) zmieniłem czas ogrzewania tylnej szyby. Wiem że fabrycznie jest 10 czy 15 min, a u mnie jest teraz 1 min.
Możecie mi podpowiedzieć jak to przywrócić?była Octavia II, 2005r., 1.9 TDI BJB 105 KM, Kombi, manual 6-biegów
jest Octavia III 2016r., 1,6 TDI CXXB 110KM, Kombi, DSG A7
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezmarkjas,
moduł 09 - adaptacje - pod koniec listy będzieZamieszczone przez WojtenioW najnowszych sterownikach jest to w adaptacjach 025 i ustaw według pomocnika trzeba sobie przeliczyć , a w starszych w adaptacjach 003 , oczywiście w sterowniku 09.była Octavia II, 2005r., 1.9 TDI BJB 105 KM, Kombi, manual 6-biegów
jest Octavia III 2016r., 1,6 TDI CXXB 110KM, Kombi, DSG A7
Komentarz
-
-
Koledzy, dostałem zjebkę od żony. 1-2x w miesiącu jedzie gdzieś skodziną i przedwczoraj zostawiła w aucie kluczyki w stacyjce na pół dnia, w ruchliwym miejscu. "Bo w peżocie to się drze, że trzeba kluczyki zabrać a w skodzie cisza, a tyle pierdół powłączanych.....".
Do rzeczy, nie mogę sobie przypomnieć, czy przed wymianą wskaźników (na te z maxidot-em) cokolwiek mi piszczało, gdy zostawiłem kluczyki w stacyjce i otwierałem drzwi. Chyba z godzinę szukałem w "instruments" i w CE, nic nie znalazłem odpowiedniego. Jest wogóle taki sygnał, czy też ja odpowiedniej opcji nie mogę się dogrzebać? Przeleciałem na szybko instrukcję i raczej nie ma tam żadnej sygnalizacji.
Komentarz
-
Komentarz