zrób sobie auto scana i wpisz wartości z modułu silnika i będzie git.
Ale gdzie mam wpisać tam w opcjach czy tam gdzieś przy kodowaniu się zapyta?
[ Dodano: Nie 11 Wrz, 11 09:08 ]
panowie wpisalem tam w opcjach 73430/031/00000- wartosc z modulu instruments, i teraz jak chce zrobic staging to dalej sie ppyta czy uzyc tych defaultowych wartosci 12345 czy jak tam.... ktos wczesniej napisal zeby wpisac wartosci w opcjach z modulu silnika i tam rzeczywiscie sa troche inne - czy jak w vcdsie ustawie te z modulu silnika to nie bedzie chcial juz wklepywacv tych defaultowych?????
Aha, przy następnym otwarciu samochodu "Leaving Home" zadziałało po staremu...
piorun go pewnie strzelił
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
[ Dodano: Nie 11 Wrz, 11 09:08 ]
panowie wpisalem tam w opcjach 73430/031/00000- wartosc z modulu instruments, i teraz jak chce zrobic staging to dalej sie ppyta czy uzyc tych defaultowych wartosci 12345 czy jak tam.... ktos wczesniej napisal zeby wpisac wartosci w opcjach z modulu silnika i tam rzeczywiscie sa troche inne - czy jak w vcdsie ustawie te z modulu silnika to nie bedzie chcial juz wklepywacv tych defaultowych?????
Jak ja uruchamiałem sobie stagging pozwoliłem VCDS-owi na wpisanie tych defaultowych wartości. Nic się nie stało, stagging działa. PS -ale ja mam juz autko po gwarancji
Panowie czy da się ustawić światła w taki sposób, aby się włączały po odpaleniu auta, a nie po przekręceniu kluczyka
Obecnie nie wiem co mam ustawione, ale działa to tak, że jak zostawię włącznik świateł włączony to po wyłączeniu zapłonu gasną, a po przekręceniu kluczyka się zapalają.
Panowie czy da się ustawić światła w taki sposób, aby się włączały po odpaleniu auta, a nie po przekręceniu kluczyka
Tryb USA czyli: zaciągnięty ręczny palisz auto -nic się nie świeci. Puszczasz ręczny i świecą się mijania z przodu, tył i deska nie. Jeszcze wystarczy ściemnic na 50% i jest Ameryka
Coś na pewno go strzeliło, albo coś mu strzeliło do łba. Znaczy, do sterownika :wink: . Jeśli nawet piorun, to niech go już więcej nie strzela, plizzz... :roll:
A z innej beczki: bawił się ktoś korekcją czujnika deszczu? Tam chodzi niby o przystosowanie do szyb z różnych modeli, ale jest też jakaś wartość w % (czułość?). U mnie czujnik działa w sumie zadowalająco, ale jest cały czas na max. czułości - przydałby się jakiś zapas. Ktoś miał okazję zbadać, co daje zmiana tego ustawienia?
:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
Piszą tylko, że "adjustments do not make a large difference"... :? Hmm, "large difference" to mi też w zasadzie niepotrzebne - jak już pisałem, na max. czułości działa najczęściej OK i gdyby zaczął działać tak samo, ale na przedostatnim stopniu, to już by było coś. Grunt, żeby "make difference" było we właściwą stronę :wink:
:
:
:
ale to chyba półśrodek
nie stałeś nigdy na światłach na ręcznym w dzień?
Marcin, ja stoję czasami na ręcznym w dzień, ale z natury stoję wtedy w korku, za czyimś samochodem i fakt, że wyłączę na czas postoju dzienne chyba nie ma większego znaczenia, skoro świateł tych nie widzi nawet w lusterku wstecznym kierowca auta przede mną :szeroki_usmiech
No więc u mnie jednak "makes large difference" - taki difference, że czujnik zmierzchu zgłupiał zupełnie :lol: :lol: :lol: i zapala światła nawet przy jeździe pod ostre słońce. Może tu z kolei ustawienie samego progu zapalania świateł coś by zmieniło, ale ciężko byłoby to wszystko dostroić - trzeba by spróbować w dzień i pod wieczór, potem jeszcze w deszcz... Chyba mi się aż tak nie chce, tym bardziej, że w gruncie rzeczy czujnik deszczu rzadko wymaga ręcznego "wspomagania".
:
:
:
Panowie jak najlepiej sobie coś zmieniać VCDS'em, przy zapalonym zapłonie czy może być zgaszony? Gdzie jest jakaś krótka instrukcja albo coś nawet dłuższego opisującego główne funkcję.
panowie podłaczyłem kabel i rozpoznaje go jako nowe urzadzenie pomimo ze wczoraj było wszystko ok, aktuallizacje były wyłaczone, czy to znaczy ze juz po kablu czy da rade cos z tym zrobic bo nigdzie nie znalazłem reaktywacji wersji 106 ani wsadu do niego
ZAGA198, wsadziles do innego USB albo byl odpalony net :/
za kazdym razem jak podłaczałem kabel w samochodzie wyłączałem wi-fi i sprawdzałem czy jest zaznaczone zeby nie pobierał aktualizacji, wsadziłem tez do tego samego usb wiec nie wiem czemu tak sie stało
przeinstalowałem już vcdsa z 5 razy i dalej nie instaluje sterowników do kabla pomimo ze mu pokazuje skąd ma je wziąć, czy to możliwe zeby tak nie wiadomo od czego kabel przestał działać
przeinstalowałem już vcdsa z 5 razy i dalej nie instaluje sterowników do kabla pomimo ze mu pokazuje skąd ma je wziąć, czy to możliwe zeby tak nie wiadomo od czego kabel przestał działać
Zobacz jak system widzi ten interfejs w Manager Urządzeń.Czy jest to USB-->Serial Converter czy ROSS-......?
Potem kopiujesz i wpisujesz swoje parametry VID i PID z MU nawet jak rozpoznaje kabel jako FFFFFFFFFFf czy Serial Conwerter czy tam HGW w zaleznosci co sobie system wymysli.
USB\VID_0403&PID_FA20.DeviceDesc="Ross-Tech HEX or KEY USB Interface"
Tak samo z ta linijka.
Po tym zabiegu wyjmujesz wkladasz kabel i jak nie rozpozna to recznie z MU podajesz mu adres do sciezki i musi rozpoznac.
Potem uzywam MPROGa i wrzucam zawartosc pliku EPT. W 99% u mnie kabel rusza, a czesto ma wlasnie tak ze sie zwiesi
Koledzy, a dlaczego w 09 Central Electric nie mam czegoś takiego jako Bordnetz?
Nie mogę na przykład wyłaczyć cornerów przy kierunkowskazach, pobawić się czułością czujników deszczu itp.. .
Komentarz