Langusta, sprawdź w blokach pomiarowych w ABS ( o ile pamiętam to blok pomiarowy 004 ) czy masz sygnał ze wszystkich czujników ( w sensie czy jest w ogóle zainstalowany czujnik przyspieszenia do HHC ) i czy po tym kodowaniu nie wywala błędu w ABS.
Sprawdziłem wywala błąd po scanowaniu, reszty nie sprawdzałem jak pozbyć się tego błędu czy wypiąć aku, zmieniłem tak jak było fabrycznie ale błąd pozostał na scanie. Spokojnie wszystko naprawiłem błędy wyczyszczone jest OK. :jump: Scan prawidłowy, wszystko wróciło do normy.
HHC brak :cry:
Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
tego grzania jestem pewien bo i "organoleptycznie" stwierdzone oraz opisane w instrukcji obsługi ze grzeje tylko do tem +20 stopni tak jak przednie dysze spryskiwaczy grzeja tylko do +10 stopni
instrukcja obslugi nie zawiera schematów elektrycznych instalacji,
a z nich wynika, że zasilanie spryskiwaczy jest bezpośrednio pod 12V po zapłonie na bezpieczniku 46
i epirycznie też tak jest - nie jedne spryski już założyłem
Mam pytanko :wink: , wiem trochę dziwne ale, czy jest taka opcja żeby: przy otwartej pokrywie bagażnika świeciły się światła czerwone pozycji tył lub białe wsteczne tył :?: . :roll:
Widziałem to przy VOLVO
Ja nie widziałem innych ustawień z otwieraniem tylnej kalpy i światłami oprócz wyłączania wstecznych, włączenia wewnątrz oświetlenia kabiny i coś tam z blokowaniem otwierania bagażnika powyżej jakiejś tam prędkości.
Witam, chciałem ustawić opcję uruchamiania silnika tylko z wciśniętym sprzęgłem ( bez wciśnięcia sprzęgła silnika nie odpalimy ) poproszę o podpowiedz gdzie to ustawić . :?: Z góry dziękuje. :wink:
Langusta, wyświetlanie komunikatu włącza się w CE Bajt 20 bit 4, ale nie wiem czy dotyczy to tylko właśnie wyświetlania info na kompie czy włączania w ogóle tej funkcji.
Langusta, wyświetlanie komunikatu włącza się w CE Bajt 20 bit 4, ale nie wiem czy dotyczy to tylko właśnie wyświetlania info na kompie czy włączania w ogóle tej funkcji.
Dzięki za info, sprawdze to kodowanie. A jeszcze można, kodowanie na osobne ustawianie lusterek od środka w aucie.
[ Dodano: Pią 09 Gru, 11 06:54 ]
Jak ustawić kodowanie, aby lusterka można było ustawiać niezależnie, a nie tak jak teraz, jak ustawiam lewe to również prawe. Ale kodowanie potrzebne dla OII FL
Langusta, FL nie ma już komfortu od 46? Ja nie mam Skody i nie wiem jak to u Was, jeśli masz bez to synchroniczne ustawianie lusterek jest w bajcie 8 bit 6, trzeba odznaczyć.
OK. sprawdzę w CE, brak kompa w moim modelu.
[ Dodano: Pią 09 Gru, 11 22:34 ]
Zamieszczone przez Langusta
Zamieszczone przez kowal 2002
OK. sprawdzę w CE, brak kompa w moim modelu auta.
Jak ustawić kodowanie, aby lusterka można było ustawiać niezależnie, a nie tak jak teraz, jak ustawiam lewe to również prawe. Ale kodowanie potrzebne dla OII FL
Komentarz