Zamieszczone przez natash
VCDS 10.6
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez natashgdzieś można wyłączyć wyłączenie tylnej wycieraczki przy wrzuceniu wstecznego (gdzie to znaleźć?), podobno jest gdzieś też taka opcja, że wycieraczki zatrzymują się w różnych pozycjach (szukam gdzie to ustawić również?)
Mam VCDS 11.3.0http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
koledzy, przepraszam, że po raz 10 o tym samym, ale czytam temat, szukam na forum i chyba jakiś ułomny jestem ale nie umiem znaleźć prostej odpowiedzi,
jaki kabel mam kupić do OI 1.8t aum,
cena tak do 100-150zł
no chyba że taniej da się coś zupełnie dobrego kupić, wraz z oprogramowaniem pod win 7 64bit
będę bardzo wdzięczny za pomoc, najlepiej link do aukcji, ops:
Komentarz
-
-
Mam parę pytań, może ktoś łaskawy udzieli odpowiedzi . Niestety przeczytałem wątek o VCDS 10.6 i ktoś na 40 stronie napisał, że to dotyczy O2FL... :/, ale może znajdą się łaskawi udzielić odpowiedzi
Przeczytałem cały temat teraz parę pytań wraz z odpowiedzami, jeżeli błędne proszę o sprostowanie.
Czy można w jakiś sposób zapisać aktualne ustawienia wszystkich opcji w kompie, w razie gdyby coś się spitoliło w zabawie kablem? Jest wogóle możliwe mocne namieszanie?
Co to są te pliki lbl, do czego służą itd. itp.?
Wyłączenie tylnej wycieraczki przy wstecznym?
Bajt 1 Bit 7 (Rear Wiper with Front Wiper continiously active) - brak haczyka
Bajt 2 Bit 0 (Rear Wiper with Front Wiper intermittent active) - brak haczyka
Mam tu i tu haczyk i jak wrzucę wsteczny to nie działa, co jeszcze powinno być zachaczone?
Jak ustawić miganie kierunkowskazami i światłami stop przy awaryjnym hamowaniu?
Bajt 17 Bit 0 (Emergency Brake Flash Light active) - haczyk, to chyba uruchamia pulsacyjne światła stopu, jak zamienić na awaryjne, bo w Polsce ludzie bardziej na to zwracają uwagę, chyba, że można to i to i będzie grała dyskoteka z tyłu w razie czego?
Światła stop - ustawienie pełnych ringów? Co to znaczy?
Co to Bajt 18 Bit 7 "Cold Diagnosis Side Turn Signals active" oraz Bajt 19 Bit 3 "Diagnosis Rear Parking Lights active" również co to znaczy?
Czy ryglowanie drzwi powyżej 15km/h można ustawić tak, żeby powdówjne pociągnięcie klamki nie otworzyło ich, czy pozostaje tylko ręczne zablokowanie drzwi i otwieranie pasażerom z tyłu, jak na szofera przystało od zewnątrz ? Bo znalazłem taką opcję Bajt 0 Bit 6 "Central Locking Switch Rear activate total Locking", chociaż na logikę to znaczy, że pewnie tylko zaryglują się tylne...
Domykanie szyb podczas deszczu? Gdzie to włączyć?
Czy opuszczanie lusterek działa tylko w przpadku foteli elektrycznych?
Czy jest opcja, aby po zamknięciu z pilota, okna się same zamykały, bez przytrzymania przycisku na pilocie, tylko automatycznie po zamknięciu auta?
Czy po wrzuceniu wstecznego, może się przyciszyć radio w MFD2?
Czujnik deszczu/zmierzchu co tam można namieszać, może ktoś zdradzić i jak się do tego dobrać?
Tempomat prędkość na maxi-dot, czy przed FL jest to możliwe, również czy jest możliwe wyświetlenie aktualnej prędkości?
Komentarz
-
-
wpierw zrób Autoscan calego auta i zapisz plik, będziesz wiedział jak było na początku, w katalogu Logs będzie to zapisane.
Zamieszczone przez natashBajt 17 Bit 0 (Emergency Brake Flash Light active)
Zamieszczone przez natashŚwiatła stop - ustawienie pełnych ringów
Zamieszczone przez natashCzy ryglowanie drzwi powyżej 15km/h można ustawić tak, żeby powdówjne pociągnięcie klamki nie otworzyło ich, czy pozostaje tylko ręczne zablokowanie drzwi i otwieranie pasażerom z tyłu, jak na szofera przystało od zewnątrz ?
Zamieszczone przez natashopcja, aby po zamknięciu z pilota, okna się same zamykały, bez przytrzymania przycisku na pilocie
Zamieszczone przez natashopuszczanie lusterek działa tylko w przypadku foteli elektrycznychhttp://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Komentarz
-
-
No więc pobawiłem się trochę .
Czy postojowe używane dodatkowo do hamowania, nie dają za mocno po oczach tym za mną? Bo w sumie mogę to włączyć.
Co do pełnego zaryglowania drzwi bez możliwości odryglowania to "Central Locking Switch Rear activate total Locking", potestuje przy najbliższej okazji.
Ja wyłączyłem "Coming-Home Mode via (0 = Personalization / 1 = Lightsensor) to zniknęło CH i LH z maxidota.
Jak wrzucam wsteczny to nie macha tylna wycieraczka (a mam Bajt 1 Bit 7 (Rear Wiper with Front Wiper continiously active) - haczyk i Bajt 2 Bit 0 (Rear Wiper with Front Wiper intermittent active) - haczyk), chyba, że jest to zależne od deszczu, skoro mam czujnik, to wtedy niema co tego wyłączać.
Czy przy deszczu jak włączę wycieraczki z przodu to tylna też będzie co jakiś czas machać, bo tak rozumiem te ustawienia?
Jak działa domykanie szyb podczas deszczu i gdzie to ustawić, czy to działa przy zamykaniu auta czy w czasie jazdy?
A tak to sobie ustawiłem, tryb amerykański, 2 przeciwmgłowe z tyłu, awaryjne w czasie awaryjnego hamowania, dodatkowy ruch tylnej wycieraczki przy myciu, szukam dalej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashCo to są te pliki lbl, do czego służą itd
Zamieszczone przez natashEmergency Brake Flash Light active)
Zamieszczone przez natashCzy przy deszczu jak włączę wycieraczki z przodu to tylna też będzie co jakiś czas machać, bo tak rozumiem te ustawieniaZamieszczone przez natashJak działa domykanie szyb podczas deszczu i gdzie to ustawić, czy to działa przy zamykaniu auta czy w czasie jazdyZamieszczone przez natashTempomat prędkość na maxi-dot, czy przed FL jest to możliwe, również czy jest możliwe wyświetlenie aktualnej prędkości?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez octaviars1kurwicy przez to dostaje jak mi przeciera dodatkowo jeszcze raz szybe w nissanie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
1 6 D,
Zamieszczone przez 1 6 Dnatash napisał/a:
opuszczanie lusterek działa tylko w przypadku foteli elektrycznych
Ja dołożyłem tę opcję i bez foteli elektrycznych działakliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashZ przodu tego chyba nie da się ustawić->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashKrzynol - mi chodzi oto, że ja też to mam, ale nie ma tego w opcjach jakbym chciał wyłączyć.
Zamieszczone przez LUKIZamieszczone przez 1 6 Dnatash napisał/a:
opuszczanie lusterek działa tylko w przypadku foteli elektrycznych
Ja dołożyłem tę opcję i bez foteli elektrycznych działahttp://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Komentarz
-
-
Koledzy,
Próbowałem dzisiaj aktywować opcje coming leaving home. Wersja Ambiente FL bez pokrętła swiateł Auto.
Na youtube znalazem taki filnik http://www.youtube.com/watch?v=so0QEsW7TsA Odhaczyłem tylko BIT 3 w Byte 17 ale niestety nie działa. Czy mogę prosić o wskazówki jak to poprawnie aktywowac?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctaviaFLKrakKoledzy,
Próbowałem dzisiaj aktywować opcje coming leaving home. Wersja Ambiente FL bez pokrętła swiateł Auto.
Na youtube znalazem taki filnik http://www.youtube.com/watch?v=so0QEsW7TsA Odhaczyłem tylko BIT 3 w Byte 17 ale niestety nie działa. Czy mogę prosić o wskazówki jak to poprawnie aktywowac?
Na tym polega CH przy takim właczniku świateł i braku czujnika zmierzchowego.
Komentarz
-
Komentarz