Na dniach wyszła nowsza wersja Beta 12.10.5. Labels są identyczne jak w 12.10.4.
VCDS 10.6
Zwiń
X
-
czy wiecie skąd można kupić po rozsądnych cenach VCDSa 12.10.3 lub 12.10.4 widziałem też że jest już 12.10.5 ale chyba na razie nie do kupienia?? lub też może ktoś ma w planach kupno i będzie gdzieś zamawiał wtedy przyłączył bym się do zamówienia kiedyś w googlach znalazłem jakąś chińską stronę gdzie sprzedawali kable ale nie zapisałem jej w ulubionych i za chiny nie mogę jej teraz znaleźć
z góry dziękuję z odpowiedź
Komentarz
-
-
ricop01, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=64302 .
Przeczytaj cały wątek i już będziesz wiedział gdzie kupić .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezZamieszczone przez gązoOk poczytałem i gdzie tego szukać "po wyłączeniu MFA w sterowniku 17, wraca wskaźnik temperatury zamiast 'rezerwy'"?
Komentarz
-
-
Deo, nie chce najszybciej.
Dorwałem nówkę, ori w cenie poniżej 1000 zł tyle że bez papieru w postaci FV, ale z cert., gwar. itd itp.
Tym samym żegnam klony Co mi krwi napsuły ...
P.S: Nie, nie załatwię drugiego kabelka w tej cenie, także proszę nie pisać w tej sprawieByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroTym samym żegnam klony Co mi krwi napsuły ...->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Panowie - doszukał się ktoś już w którym miejscu można przestawić VCDS'em ilość cykli pomiędzy spryskami xenonów? Da się na pewno ori VAG'iem Skody - ale to pokasuje moje misterne ustawienia których się dorobiłem. Przekopałem kilka wątków - ale jedyne co udało mi się odszukać to info, że poszukiwania trwają...
Komentarz
-
-
Czy żeby kodować 01 Engine potrzebuje wpisać workshop code?
Wyskakuje mi error 22 i error 31 (na zmiane w sumie, ale częściej 22)
mam chińskiego vcsd 12 beta, próbuję dołożyć tempomat z 11463 w Coding II (11).
kodowanie wskaźników dla mfa i manetki przebiegło bez problemu
dobra sam sobie odpowiem
jak ktoś bedzie mial problem przy aktywacji tempomatu (error 31 i error 22) w CODING II, zdeaktywujcie tempomat i pozniej aktywujcie go od nowa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SP9XWWPanowie - doszukał się ktoś już w którym miejscu można przestawić VCDS'em ilość cykli pomiędzy spryskami xenonów? Da się na pewno ori VAG'iem Skody - ale to pokasuje moje misterne ustawienia których się dorobiłem. Przekopałem kilka wątków - ale jedyne co udało mi się odszukać to info, że poszukiwania trwają...http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 1 6 D26 kanał adaptacji w Bordnetzu.
W międzyczasie przeglądania opcji VCDS'em padł mi akumulator (po 3 latach). Nieźle miałem w porach, że coś skopałem w nastawach. Ale rozruch na kablach i diagnoza w serwisie pokazała zgon ori'ego. Skończyło się zakupem nowego.
Dowiedziałem się także od zaprzyjaźnionego elektryka, aby zabawę VCDS'em robić bezwzględnie na naładowanym aku, a jak już jest podstarzały - dobrze dopiąć jakiś zasilacz do klem, w razie czego. Padające napięcie w trakcie modyfikacji może nieźle nakopać w sterownikach. TPMS włączyłem, zresetowałem. Jutro zrobię logi, coś mi na czerwono mignęło przed oczami.
Pozostawiam info dla potomnych. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SP9XWWzgon ori'ego->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Nie wiem czy ktoś widział, jest nowszy angielski VCDS 11.11.6, Labels są nadal tylko z grudnia 2012/stycznia 2013, więc nie wiem po co jest nowa wersja angielska.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
Ma ktoś plik rod do takiego silnika?
ASAM Dataset: EV_ECM14TSI01103C906026J 001005 (SK25)
No ASAM data for: "EV_ECM14TSI01103C906026J" (SK25)
Ewentualnie pomysł jak wykorzystać plik rod z innego silnika (1.4 TSI 180KM), bo skopiowałem plik z podobnego silnika, dałem mu nazwę EV_ECM14TSI01103C906026J.rod ale nic to nie dało. Dalej twierdzi, że nie ma pliku.
Komentarz
-
-
Re: Tryb amerykański
Zamieszczone przez gązoChciałem dzisiaj ustawić tryb amerykański w O2FL, jednak zmieniając w byte 11 wartość na 81 kodowanie nie jest przyjęte. Fabrycznie było 84.
Zależy mi na świeceniu dziennych tylko na przodzie (tył wygaszony) i wyłączanie przez zaciągnięcie ręcznego.
Jakieś rady?Załączone plikiPozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Re: Tryb amerykański
Zamieszczone przez LangustaZamieszczone przez gązoChciałem dzisiaj ustawić tryb amerykański w O2FL, jednak zmieniając w byte 11 wartość na 81 kodowanie nie jest przyjęte. Fabrycznie było 84.
Zależy mi na świeceniu dziennych tylko na przodzie (tył wygaszony) i wyłączanie przez zaciągnięcie ręcznego.
Jakieś rady?
Komentarz
-
Komentarz