himi, niestety korekta jest bardzo prawdopodobna. Widać, że było grzebane w zegarach - błąd sumy kontrolnej. Spec nawet nie podjął się cofnięcia przebiegu w sterowniku silnika. Niestety wbudowana w VCDS funkcja sprawdzania przebiegu w sterowniku silnika chyba nie zadziała z CAYA, ale zobacz tu: http://www.ross-tech.com/vcds/tour/EDC-15-Mileage.html
Nie zadziałała. 12.12.0 tego nie obsługuje dla CAYA. Poradziłem właścicielowi tej fabii wizytę u ogarniętego elektryka.
Witam,
Próbowałem aktywować światła do jazdy dzienne w mojej octavi RS 2007, niestety VCDS wywalił komunikat, że występuje problem z kodowaniem. Jeśli chodzi o samo kodowanie, to najpierw ustawiłem tryb amerykański, a następnie "Daylight via fog light", po naciśnięciu "DO IT" wyświetla komunikat jak poniżej. Czy ktoś spotkał sie z takim problemem?? Może jakieś rozwiązanie?
Identyczna sytuacja jest przy próbie zakodowania doświetlania zakrętów.
Witam,
Próbowałem aktywować światła do jazdy dzienne w mojej octavi RS 2007, niestety VCDS wywalił komunikat, że występuje problem z kodowaniem. Jeśli chodzi o samo kodowanie, to najpierw ustawiłem tryb amerykański, a następnie "Daylight via fog light", po naciśnięciu "DO IT" wyświetla komunikat jak poniżej. Czy ktoś spotkał sie z takim problemem?? Może jakieś rozwiązanie?
Identyczna sytuacja jest przy próbie zakodowania doświetlania zakrętów.
Uzupełnij dane w opcjach VCDS - kod importera warsztatu itp - zgodnie z opisem, który sie wyświetla
Albo po prostu naciśnij TAK - wtedy wpiszą się wartości 1234 itp
podpowie ktos jak ustawic w vcdsie coming home living home przez halogeny? O2fl 2009 jak z opisu bez swiatel z opcja auto. Probuje ale jak na razie bezskutecznie
zależy mi na odczycie i kasowaniu błędów oraz kodowaniu. dodam, że chcę to podpiąć i używać z kompem z Win XP 32 bit.
"Oktawio był dobrze zapowiadającym się piłkarzem. Każdą wolną chwilę spędzał na treningach piłki nożnej przed domem. Pewnego razu piłka wyleciała na ulicę. Nieuważny Oktawio wpadł pod samochód i zmarł.
Jaki z tego morał? Szkoda Oktawia "
"Oktawio był dobrze zapowiadającym się piłkarzem. Każdą wolną chwilę spędzał na treningach piłki nożnej przed domem. Pewnego razu piłka wyleciała na ulicę. Nieuważny Oktawio wpadł pod samochód i zmarł.
dzięki za odpowiedzi kabelek zamówiony, mam tylko nadzieję, ze sprzedawca żartuje z terminem doręczenia 25-43 dni
Komentarz