Na zdjęciu widać niecałe 70 i 6 bieg. Nawet ja co jeżdżę delikatnie nie uprawiam takiej jazdy.
[O2] O2 FL 1.8TSI - zużycie oleju
Zwiń
X
-
-
-
:szeroki_usmiech wiesz 6 km po rozruchu. Teraz już się tak nie zdarza :wink:Zamieszczone przez Ceed1Na zdjęciu widać niecałe 70 i 6 bieg. Nawet ja co jeżdżę delikatnie nie uprawiam takiej jazdy.
Komentarz
-
-
-
To zostało z dawnych czasów :szeroki_usmiechZamieszczone przez klarusrezerwa się paliła... paliwo trzeba było oszczędzać :P
Na warsztat auto odstawiamy na rezerwie :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
otrzymałem informację od kolegi mirek_p11, który odbierał moje tłoki po zabiegu [i któremu będę dozgonnie wdzięczny za pomoc (ale się sponiewieramy w OCyPlu
)], ze Poszerzanie Rowka wykonane zostało perfekcyjnie :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Komentarz
-
klarus, wczoraj trwała walka do 1.00 i silnik został złożony, ale auto będzie raczej dopiero po majówce
Taka mała ciekawostka. Kolega zamówił zestaw do klarusa auta ( dwumas, wysprzęglik, docisk i traczę ) firmy LUK. Wszystko przyszło w oryginalnych kartonach z plombami. Otwieramy karton z tarczą i dociskiem a w kartoniku Sachs :shock: Zamówiliśmy drugi komplet i znowu to samo. Babka z hurtowni zadzwoniła i poinformowala nas, że firmy współpracują ze sobą i nigdy nie wiadomo co będzie w kartoniku.
Komentarz
-
mirek_p11, LUK/Sachs jeden pies
gościu się może zacznie specjalizować w naprawach 1.8->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
krzynol, niedługo już trzecie 1,8 tsi wjeżdża do warsztatu
Komentarz
-
mirek_p11, trudno, kolo, poczekamy jak trzeba...
A z tymi sprzęgłami, czytając różne fora, to norma...
Komentarz
-
3000 km po remoncie i tylko jedna dolewka oleju 100 ml
Drgawek, kopcenia, wypadania zapłonów brak. Podsumowując operacja w klinice udała się
Komentarz
-
Komentarz
-
230 km po remoncie silnika. Jak to miło zobaczyć, że na bagnecie nic nie ubyło :szeroki_usmiech
A jeszcze 3 tygodnie temu, po takim dystansie musiałbym dolać ok. 0,4 l :shock:
Nie ma to jak dobre poszerzenie rowka :twisted: no i pierścień mocniejszy :twisted:
Komentarz
-
hehe :wink:Zamieszczone przez klarusNie ma to jak dobre poszerzenie rowka no i pierścień mocniejszy
To teraz normalnie na oleju zaoszczędzisz :szeroki_usmiechO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
Jo, po 5 latach remont się zwróciZamieszczone przez 4techTo teraz normalnie na oleju zaoszczędzisz :szeroki_usmiech
Komentarz
-
W najnowszym AutoŚwiecie (czyli z dzisiaj, 11.05.2015) jest artykuł w temacie wadliwych pierścieni silników VW TSI. Oczywiście VW 'rżnie głupa' twierdząc, że 'są to tylko jednostkowe przypadki'...
Ale podobno w USA nie mieli łatwo, bo doszło do pozwu zbiorowego i wyrokiem sądu musieli naprawiać za free...
Komentarz
-
Komentarz
-
Niedawno byłem w salonie Plichty w Gdyni i dowiedziałem się, że większość ASO będzie teraz wyposażonych w specjalne urządzenie Jet Clean Tronic do czyszczenia układów wtryskowych. Urządzenie to usuwa również nagar z denka tłoka, komory spalania i zaworów, a co najważniejsze – wypłukuje też zanieczyszczenia z rowków pierścieni tłokowych. Zastanawiam się tylko jak po takim czyszczeniu będą wyglądały wszystkie sitka :roll:
Komentarz
-
mirek_p11, widziałeś rowek pierścieni tłokowych, które wymienialiśmy :shock: ciekaw jestem, czy urządzenie to, sobie z tym poradzi...
Komentarz
-
mirek_p11, aż się boję tego postawienia pod ścianę. Albo przegląd w ASO (penie +500zł) albo remont silnika
Pisał Sebastian
Komentarz
-
klarus, tłoki i pierścienie są wadliwe i żaden środek nie pomoże. Ciekawe co zrobi ASO jak się po takim czyszczeniu sitka zapchają i smarowania nie będzie, kto zapłaci za naprawę sinika :evil:
SS, olej ASO. Ostatni przegląd tam zrobiłem i nie zamierzam już korzystać z ich usług.
Komentarz
Komentarz