Na zdjęciu widać niecałe 70 i 6 bieg. Nawet ja co jeżdżę delikatnie nie uprawiam takiej jazdy.
[O2] O2 FL 1.8TSI - zużycie oleju
Zwiń
X
-
klarus, wczoraj trwała walka do 1.00 i silnik został złożony, ale auto będzie raczej dopiero po majówce
Taka mała ciekawostka. Kolega zamówił zestaw do klarusa auta ( dwumas, wysprzęglik, docisk i traczę ) firmy LUK. Wszystko przyszło w oryginalnych kartonach z plombami. Otwieramy karton z tarczą i dociskiem a w kartoniku Sachs :shock: Zamówiliśmy drugi komplet i znowu to samo. Babka z hurtowni zadzwoniła i poinformowala nas, że firmy współpracują ze sobą i nigdy nie wiadomo co będzie w kartoniku.
Komentarz
-
-
mirek_p11, LUK/Sachs jeden pies
gościu się może zacznie specjalizować w naprawach 1.8->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez klarusNie ma to jak dobre poszerzenie rowka no i pierścień mocniejszy
To teraz normalnie na oleju zaoszczędzisz :szeroki_usmiechO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
W najnowszym AutoŚwiecie (czyli z dzisiaj, 11.05.2015) jest artykuł w temacie wadliwych pierścieni silników VW TSI. Oczywiście VW 'rżnie głupa' twierdząc, że 'są to tylko jednostkowe przypadki'...
Ale podobno w USA nie mieli łatwo, bo doszło do pozwu zbiorowego i wyrokiem sądu musieli naprawiać za free...
Komentarz
-
-
Niedawno byłem w salonie Plichty w Gdyni i dowiedziałem się, że większość ASO będzie teraz wyposażonych w specjalne urządzenie Jet Clean Tronic do czyszczenia układów wtryskowych. Urządzenie to usuwa również nagar z denka tłoka, komory spalania i zaworów, a co najważniejsze – wypłukuje też zanieczyszczenia z rowków pierścieni tłokowych. Zastanawiam się tylko jak po takim czyszczeniu będą wyglądały wszystkie sitka :roll:
Komentarz
-
Komentarz