Tak jak eaglemirek, napisał. Bardzo korzystnym rozwiązaniem jest zabranie ze sobą złotówek na wymianę na kuny oraz jak najbardziej karta Szczególnie przy obecnym kursie euro - nie wiadomo jak długo się utrzyma :cry:
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez endryu. Bardzo korzystnym rozwiązaniem jest zabranie ze sobą złotówek na wymianę na kuny oraz jak najbardziej karta
Komentarz
-
-
Ja też biorę zawsze tylko podręczna ilość (troche więcej niż jedno zalanie baku):
- złotówek - na wypadek np. awarii terminala na stacji paliw w PL
- euro - na wypadek np. awarii terminala na stacji paliw w SK, A
- kun - na wypadek np. awarii terminala na stacji paliw lub na bramkach w Cro.
A na miejscu i w drodze tylko płatności karta lub bankomat.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez viciousWłaśnie! Widzisz a nie grzmisz! Moje wyliczenie nie dotyczy odcinka na Słowenii, a całej trasy :roll: jeśli wybrałeś drogę przez Słowenię.
Zamieszczone przez viciousZamieszczone przez aro_40Zamieszczone przez viciousMożesz się pochwalić ile czasu zajmuje ci droga do Cro? Ja wyjeżdżając z Krakowa o 18.00 ląduję w Podgorze (1245km wg GPS) o godz 9.00 - 10.00. Przerwy co jakieś 300km i oczywiście bramki i granica węgiersko-chorwacka :P
Jak pisałem, jeżdże na wakacje. Pierwszym razem jechałem nocą... i sobie darowałem. Od tamtej pory zawsze z noclegiem, że nie wspomnę o zwiedzaniu na przykład Wiednia, Grazu, Klagenfurtu i innych miasteczek.
Zamieszczone przez viciousZamieszczone przez aro_40[Poza tym wszystko zależy skąd jedziesz i kiedy jedziesz. Ale to nie miejsce na roztrząsanie takiego problemu
Mając na myśli kiedy nie miałem na myśli pory dnia, choć pewnie i to ma wpływ (czy noc czy dzień). Bardziej mi chodziło czy to szczyt sezonu (I połowa sierpnia), sobota to czy środek tygodnia itp. Jeden leci w czerwcu i chwali się że nie ma ruchu, ani korków, o których pisze ten co leciał 1 sierpnia.... i zdziwko z obu stron - o czym pisze ten drugi.
Dlaczego zachwalam swoją trasę? Polecam, bo sprawdzona i mi odpowiada. Nie każdemu musi to pasić, ale jak ktoś nie leciał do CRO to niech pozna każdą opinię a wybierze co mu pasuje. Ja nie będę leciał Twoją trasą, bo nim bym dojechał do autostrady to byłbym padnięty na twarz po co mi to????If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Że się wtrąceo co łazić po madziarskich stacjach lub budkach na granicy,skoro można węgierską winietkę kupić przez neta na www.virpay.hu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBaro_40, nie masz się co irytować, jeżdżę tą samą trasą co Ty i uważam ją za dobrą. Każdy dobiera sobie trasę pod siebie i swoje wymagania.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez MiroTDIŻe się wtrąceo co łazić po madziarskich stacjach lub budkach na granicy,skoro można węgierską winietkę kupić przez neta na www.virpay.hu
Otrzymany kod trzeba wydrukować i ewentualnie przedstawić do kontroli?
Komentarz
-
-
za każdym razem tak robie, potwierdzenie drukujesz i masz mieć w aucie. Kontrolują automatycznie ale wydruk masz mieć w aucie, zapewne na wszelki wypadek jakby nie było w systemie albo system leżał.
Dodatkowo otrzymane potwierdzenie masz trzymać przez rok.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
misiekwaw,
Planuję przejazd przez słowację: Chyżne - ©ahy
Zastanawiam się nad zasadnościa kupowania winiety na SK bo wydaje mi się, że jedyny płatny odcinek na tej trasie to: Banska Bystrzyca - Zwolen (~20km) który wydaje się dość łatwo objechać.
True?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez seba210misiekwaw,
Planuję przejazd przez słowację: Chyżne - ©ahy
Zastanawiam się nad zasadnościa kupowania winiety na SK bo wydaje mi się, że jedyny płatny odcinek na tej trasie to: Banska Bystrzyca - Zwolen (~20km) który wydaje się dość łatwo objechać.
True?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DzidaJa nigdy nie biorę ze sobą kasy, zawsze wyciągam ze ściany Kuna na bieżące wydatkiO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryuZamieszczone przez DzidaJa nigdy nie biorę ze sobą kasy, zawsze wyciągam ze ściany Kuna na bieżące wydatki
Komentarz
-
-
Albo opcja "Bankomaty bez granic" w Inteligo. Koszt - 4zł/m-c. Po powrocie - opcja off.OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
[ Dodano: Sro 30 Maj, 12 07:58 ]
Zamieszczone przez AdamB, ja od zawsze jeżdżę Cieszyn-Brno-Wiedeń-Graz-Mureck-Lenart-Ptuj (Objazd autostrady w Słowenii) -Zagreb-Zadar. Z tym, że jadę nocą. Z tym, że wcześniej przez Słowację (Żlinia-Bratysława) do Wiednia jechałem, a teraz przez Brno. Nie kupuj winiety na Austrię przypadkiem na granicy w Cieszynie bo przepłacisz 32 vs 52zł.
Witam.
Jade pierwszy raz do CRO,bede jechal z Bielska-Białej.Czy ta trasa kolegi AdamB jest aktualnie najlepsza?Wspomoge sie Automapa,wiec nie powinno byc problemu.Rozumiem,ze winiet nie kupowac w Polsce,tylko w poszczegolnych krajach.Orientujecie sie moze jak wyglada cena zywnosci w CRO,nie chce mi sie brac walowki :szeroki_usmiechKondziu
OCP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszCzy ta trasa kolegi AdamB jest aktualnie najlepsza?
Zamieszczone przez lu5aszRozumiem,ze winiet nie kupowac w Polsce,tylko w poszczegolnych krajach
Orientujecie sie moze jak wyglada cena zywnosci w CRO,nie chce mi sie brac walowki
Obiady wedle uznania, można spokojnie chodzić na obiadki do konob. Jak nie będziesz się delektował owocami morza, to koszty będą znośne. Za zestaw grillowany filet z kurczaka z frytkami, naleśniki, pizza plus piwo z nalewaka + Coca Cola płaciłem w konobie na plaży w Prodmajnej ok 130 - 150 kun (wtedy = 70 - 80 zł.)
Ale już w lepszej knajpie plata ryb kosztuje ok. 300 kun. Dla mnie to już drogawo.
Kiedy i dokąd lecisz ?
pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rok z BagienKiedy i dokąd lecisz ?
Tak wlasnie myslalem,zeby zabrac miesa i wedliny,sery i jakies makarony,ryz no i alkohol jakis.Nie mozna przeciez przesadzac :P
Tak sobie mysle,a moze lepiej przez Wegry jechac...sam nie wiem :idea:Kondziu
OCP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszOrientujecie sie moze jak wyglada cena zywnosci w CRO,nie chce mi sie brac walowki :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez lu5aszTak wlasnie myslalem,zeby zabrac miesa i wedliny,sery i jakies makarony,ryz no i alkohol jakis.Nie mozna przeciez przesadzac :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszTak wlasnie myslalem,zeby zabrac miesa i wedliny,sery i jakies makarony,ryz no i alkohol jakis.Nie mozna przeciez przesadzac
Zamieszczone przez lu5aszTak sobie mysle,a moze lepiej przez Wegry jechac...sam nie wiem
Katowice-Ostrava-Brno-Wiedeń-Graz-Mureck-Lenart-Ptuj-Zagreb-Karlovac-Drage
[ Dodano: Sro 30 Maj, 12 09:19 ]
Zamieszczone przez eaglemirekPopróbuj ich rakijiO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
ryby w porcie można kupić tanio, bezpośrednio z kutra już obrobione więc na obiad (na patelnie czy na grillu) łatwo można przyrządzić :-)
ogólnie to w sklepach mięso (filet z kurczaka, czerwone mięso) bardzo drogie, przy najmniej x2 w stosunku do Polski. ja to zawsze zabieram ze sobą, mrożone w lodówce turystycznej spokojnie dojedzie.
szerokości i miłego wypoczynku
Komentarz
-
Komentarz