No to zdrowie :szeroki_usmiech
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Bylem w Makarskiej, Baska Voda, Brela i ostatecznie wylądowaliśmy pod Omis.
Jest ok. Za smieszne pieniądze dorwalem dwupoziomowe mieszkanie (jadalnia, kuchnia, salon, frontporch, trzy pokoje, dwie lazienki). Mamy prywatna plaze jakieś 100m od domu.
Fakt wystrój i umeblowanie nie pierwsza klasa, ale przynajmniej nie ma takiej "wszechobecnej" ruiny.
Poki co Cro mnie nie bardzo zachwyca. Krajobraz przyjemny (szczególnie góry), ale ludzie (czyt. handlarze) wala w uja u próbują czesto oszukiwać na kase lub co chwila zmieniać cenę.
No i to podejście, żeby mówić po polsku, a uj rozumieja :PVW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzygajPozdro z upalnego Tucepi :szeroki_usmiech Pogoda jest zajebista - ok 30C, bezchmurnie i bezwietrznie, woda ciepła. Apartmani za 40E (5 osobowe, a my jesteśmy w 3 osoby), do morza niecałe 50 metrów.
Skoda jak widać w jedną stronę dała radę - ok 12/13 września zjazd do "zimnej" Polski.Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
Tylko TU jest inna definicja ciepła. Ciepło jest kiedy temperatura to jakieś 28-30 stopni. Jak zbliża się do 40 to jest upalnie. W Polsce jest ciepło jak jest 20 stopni, jak jest 30, to w miastach ustawiają kurtyny wodne .
Dzisiaj było 29,5 stopnia w cieniu, na słoneczku ostro dawało, a woda ma 24 stopnie. Miejscowi już się nie kąpią bo jest za zimno... :szeroki_usmiech Ponoć w sierpniu woda miała 27 stopni...
krzygaj a ja jestem po drugiej stronie Makarskiej w Bratus-ie i niestety też będę się zbierał do domu 12-tego... wszystko co dobre szybko się kończy...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MajowyDzisiaj było 29,5 stopnia w cieniu, na słoneczku ostro dawało, a woda ma 24 stopnie.
Zamieszczone przez MajowyMiejscowi już się nie kąpią bo jest za zimno...
Komentarz
-
-
Udało się i wczoraj z małżonką powróciliśmy z Istrii Skoda się spisała bardzo ładnie, a w drodze powrotnej już w ogóle się spisała łykając poniżej 6 litrów :O chyba, że źle zatankowana ale nie wygląda. Oboje jesteśmy po naszym pierwszym razie mocno zadowoleni. Słoweńcom dałem zarobić, Chorwatom nie i udałem się ładnymi serpentynkami do Vrsaru drogą nr. 21. Mocno zadowoleni jesteśmy z hotelu. Za 6200 kuna mieliśmy wszystko czego dusza zapragnie i o nic się nie trzeba było martwić. Ktoś powie, że to dużo jak za 6 nocy, ale nie powiedział bym. Pokój czysty, klimatyzowany, z sejfem, plaża tuż pod hotelem. Wachlarz możliwości zawartych w cenie aktywnego wypoczynku (basen, rower, kajaki, tenis itd) i jedzenia/picia (lody, piwo, wino, alk% itd) był naprawdę znakomity. Jedynie zawiedzeni mogą być uzależni od internetu - wifi płatne i tylko na recepcji lub w barze. Jednak mając tyle możliwości to głupotą by było siedzenie na necie. Choć zawsze można kupić starter i korzystać. Były też możliwe rejsy do Rovnij, Wenecji a statek przybijał do nabrzeża pod samym hotelem. Jeżeli kogoś tylko stać to polecam taką formę wypoczynku, bo jest bezstresowo i bez liczenia. Dla dzieci jest animacja więc też można trochę się "zrelaksować" sam na sam. Tydzień minął i wracamy do rzeczywistości, ale może już w czerwcu uda się wyrwać na kolejny tydzień
[ Dodano: Nie 08 Wrz, 13 17:08 ]
Jeszcze mała uwaga dla osób które posiadają ROR w EUR i skusiły by się ofertą Zagrebacka Banka: bankomat pyta się czy liczyć w HRK czy w EUR i kurs wydaje się okazyjny jednak nic nie piszą o 4,5E opłaty którą doliczają do transakcji. O tym dowiedziałem się dopiero z wyciągu z konta mimo dość długiego paska bzdur które bankomat wydrukował.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crom.deUdało się i wczoraj z małżonką powróciliśmy z Istrii
Mam bardzo dużo spostrzeżeń, zarówno pozytywnych jak i negatywnych...jak odpocznę to opiszę wypad do Chorwacji.
Zamieszczone przez crom.deOboje jesteśmy po naszym pierwszym razie mocno zadowoleniZałączone plikiPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crom.dea Ty gdzie
Zamieszczone przez crom.deOżuja też kupiłem dwie puszki na próbęPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rok z BagienMajowy, gdzie kimasz w Bratusiu ?
Sklep czynny ? Można na ławeczce Karlovacko strzelić ?
Daj no jakąś fotę, powspominam...
pzdr, udanego wypoczynku
Mamy lokum zaraz za wejściem do baru Sahara. Koktajle robią dobre, ale piwo z kija "Lasko" to masakra. Już lepsze chorwackie Karlovacko. Sklep cały czas czynny i browarka można wypić kulturalnie przy stoliku, ale sprzedawcę chyba przenieśli z późnego Gierka od nas. Wyraz twarzy jakbym mu robił krzywdę wchodząc do sklepu... No to nie będę mu już przeszkadzał... :lol:
A to dla przypomnienia, z wczoraj wieczorem :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez crom.deOżuja też kupiłem dwie puszki na próbę
Zamieszczone przez MajowyA to dla przypomnienia, z wczoraj wieczorem :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MajowySklep cały czas czynny i browarka można wypić kulturalnie przy stoliku, ale sprzedawcę chyba przenieśli z późnego Gierka od nas. Wyraz twarzy jakbym mu robił krzywdę wchodząc do sklepu... No to nie będę mu już przeszkadzał.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz