Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marbab
    RS
    • 2009
    • 4713
    • Fiat
    • BMM 2.0 TDI 140 KM

fan, ponizej 20m to juz inna bajka, zazwyczaj schodzi sie do 20m bo nie trzeba mieszac gazow. Piszac kolorki chodzilo mi o jakakolwiek sensowna roslinnosc i mini rafki W Adriatyku sa czesto juz od 6 m.

mattyah4x4, ketivv, to fakt wyspy sa jeszcze dosc ciekawe w HR.
    Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
    Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• sebastian7905
      RS
      • 2009
      • 3488
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

[b]marbab[/b a co tam na bałkanach ?
      Sebastian
      Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
      Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
      Była Black ELEGANCE by sebastian7905
      Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez dato
        - Przeżycie TAM urlopu jest IMO sporo tańsze niż nad naszym polskim morzem.
        Ze względu na roczną córkę byłem w tym roku w Międzyzdrojach i wcale ceny mnie nie zabiły, generalnie nie odbiegały od tych w Krakowie :!: Mam na mysli obiady w knajpie, piwo, lody i inne duperele
        Chorwacja wychodzi drożej.
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• mattyah4x4
          Rider
          • 2013
          • 664

Zamieszczone przez piramida

Ze względu na roczną córkę byłem w tym roku w Międzyzdrojach i wcale ceny mnie nie zabiły, generalnie nie odbiegały od tych w Krakowie :!: Mam na mysli obiady w knajpie, piwo, lody i inne duperele
          z chorwacją problem jest trochę taki, ja z naszymi góralami z białki warszawskiej lub pomorzanami z władysławowa :lol: znaczy krojenie, krojenie - bo sezon krótki...

odrobinę żartuję - bo tam i sezon dłuższy, i pogoda stabilna - ale zapędy Chorwatów w strefie "zero" (tej przymorskiej, i zwłaszcza w letniskowych miejscowosciach) równie mordercze :roll:

był ktoś z Was kilkanaście, kilkadziesiąt kilometrów od morza wewnątrz chorawcji ?? tak, aby odbić od jadranki i zobaczyć, jak wygląda "interior" ? niedaleko trzeba ujechać, aby ujrzeć postrzelane wioski, do których nikt nie wrócił... chorwacja bogato (i często cwaniacko) wygląda tylko przy morzu :cry:
          Diesel Service Śmietana
          43-210 Kobiór
          ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16

uwaga
          nie robimy pompowtryskiwaczy

Komentarz

• Majowy
            Ambiente
            • 2013
            • 215

Zamieszczone przez crom.de
            Jeżeli 25 przekroczyłeś to 70€ także mogą się już połasić. Chyba, że masz farta i zmierzone wyjdzie do stówy to tylko 30€ więc nie będzie im się chciało/opłacało Budowy są nagminnie fotografowane. Obok mojej pracy na krajówce przebudowują jezdnie i robią rondo. Na odcinku 1,5km jest ze 100 na 30 (!) w poniedziałek stało T5 i waliło na obydwie strony.

Dzięki za info, już nie muszę sprawdzać ile się należy. Z tego co pamiętam, to dochodzą jeszcze koszty egzekucji, jakieś 23 Euro. Razem wychodzi przyjemna sumka. No cóż poczekamy i zobaczymy...

Wracając do tematu, każdy kraj ma mnóstwo pięknych miejsc, nie tylko tych wypoczynkowych, które są reklamowane na całym świecie. Również w Polsce jest masa takich miejsc, o których pewnie nie wiemy, albo nie mamy czasu zobaczyć. Niestety, ale się nie da :cry:

Ps. znam ceny jakie są nad morzem, bo tu mieszkam :lol: i Chorwacja, szczególnie ta nadmorska jest droższa. I to zarówno ceny w sklepach jak i w knajpach. Żeby tylko morze było u nas cieplejsze...

Komentarz

• dato
              L&K
              • 2012
              • 1431

Zamieszczone przez ketivv
              Zamieszczone przez dato
              Przeżycie TAM urlopu jest IMO sporo tańsze niż nad naszym polskim morzem.
              tańsze to nie jest ;-) a i polskie morze nie jest specjalne tanie
              znajomi od 2 lat wrócili na wczasy do Grecji i tam jest tanio

jak mam płacić to wolę "swoje" zadupie w HR jak cokolwiek nad polskim morzem
              każdemu wg. potrzeb
              polskie wybrzeże to całkiem co innego jak wybrzeże chorwackie

nad polskie morze muszę też w ciągu roku uderzyć ale na szczęście głównie po sezonie i na krótko ;-) (bywa że na parę godzin)
              No qrna z tym się prawie zgodzę, a reszta to kosmici - łącznie z Piramidą...
              Tańsze nie jest ??? Mam więcej "zaprzyjaźnionych" miejscówek w HR niż nad polskim morzem, mimo, że na północ wożę co rok kilka razy kogoś i jeżdżę na Hel do znajomych... Ostatnie miejsce na własny "wymarzony" urlop. Tfu... Mogę pojechać na chwilę popływać kite/surfing, ale zaplanować i pojechać z własnej woli na 2 tygodnie ? Za sporą dopłatą może...

Zamieszczone przez piramida
              Zamieszczone przez dato
              - Przeżycie TAM urlopu jest IMO sporo tańsze niż nad naszym polskim morzem.
              Od czego qrna ??? Poczekaj, aż Ci dziecko podrośnie i z braku laku przy wodzie 15 stopni i powietrzu 21 pójdziesz na spacer. Albo co gorsza na deptak... Szybciej zjesz wszystkie limity niż ja z Żoną w Paryżewie... Jak nie ma pogody, a masz "normalną" kwaterę to co robić ? Nie wysiedzisz cały dzień na 15mkw w cenie / doba apartamentu w HR, zastawionych 4-ma łóżkami

...wiem, wiem, wejdziesz na forum i spota zrobisz, żeby czas zabić taniej

Zamieszczone przez marbab
              dato, we Wladku w knajpach nie jest wcale drozej niz w Gdyni. W Sopocie raczej sie nie stoluje, ale mysle ze tragedii tez nie ma.
              Reasumujac jak bedziesz mial pogode jak w tym roku nad morzem i glownie chcesz sie plazowac to lepiej obrac kierunek na polnoc
              No ja na szczęście (odpukać) nie jestem w korpo na etacie i nie muszę terminu urlopu dziś na 2015 ustalać... Ale jak bym musiał, to raczej wybrałbym bezpieczniejszą opcję niż "strzelam w pogodę jak w tym roku"... Nad naszym morzem...

Panowie - ja ogólnie jestem patriotą. Ale realistą również. "Nasi" mają krótszy sezon, a "tamci" większe możliwości - walka nigdy nie będzie równa. Ceny są porównywalne, jakość i bezpieczeństwo urlopu już nie. Jak sobie raz na 3 dni pojadę do marketu CR to mam "normalne" życie tanio jak w domu. Do mało wypasionej, ale smacznej knajpy mogę iść bez stresu. Nie zabije mnie jak dupawa kawiarnia na kempingu na Helu śniadaniem za 300 dla 4 osób :shock:
              Dodam, że JEDYNA w promieniu 2km, a TAM jak już jest knajpa to kilka innych w okolicy również...

NIE ODCZUWAM większych kosztów TAM niż w miejscowościach turystycznych u nas - różnica w kosztach dojazdu, tylko i aż tyle...

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

dato, na szczęście żonka i dzieci miały lampę przez te 10dni aczkolwiek nad morzem byłem tylko kilka dni bo musiałem wracać do Krakowa na kontrolę skarbową i w sumie finansowo nie odczułem tak bardzo pobytu pozostałej trójki może dlatego twierdzę że tragedii z kasą nie było ale dla przykładu schabowy z ziemniakami i surówką to wydatek 17zł, kebab 8zł, lody po 2.5-3zł gałka, piwo tyle co u nas w knajpie, nocleg za 10dni kosztował mnie chyba 980zł dwoje dzieci, żonka i ja przy czym ja tylko 4dni.

Reasumując, nasze morze nadaje się ale tylko i wyłącznie na wyjazd dla dzieci, starzy nie mają co tam robić bo po kilku dniach w jednej miejscowości nudno zaczyna się robić dlatego w przyszłym roku córka będzie miała już ponad dwa lata i na 90% nie pojedziemy juz nad nasze morze. :wink:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• aro_40
                  RS
                  • 2007
                  • 1529
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

kurde, chwile mnie nie było i oczy przecieram ze zdumienia... gdzie wyście byli? to na pewno Chorwacja była ??? :shock: :shock: :shock: :shock:
                  jak jeżdżę tam tyle lat, to ani komarów, ani much, ani brudu nie uświadczyłem. Co do prowadzenia aut przez Chorwatów to można miec zastrzeżenia, ale jak nie jeździ się za dużo po polskich drogach - nasi tez potrafią niezgorzej
                  If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• marbab
                    RS
                    • 2009
                    • 4713
                    • Fiat
                    • BMM 2.0 TDI 140 KM

dato, gdybym nie byl nigdy w HR to czytajac Twoje wypowiedzi pewnie czym predzej ruszylbym na wakacje do tego taniego kraju :wink: Ale niestety bylem tam juz wielokrotnie a akurat w tym roku siedze na Balkanach kilka miesiecy i bywam we wszystkich tych krajach i niestety Chorwacja nawet przy Polskim Morzu jest zdecydowanie drozsza. Glownie przez masowa turystyke ktora z roku na rok coraz bardziej sie rozwija (a najbardziej przez naszych zachodnich sasiadow). A Ciebie jest najwyrazniej na to stac i jestes slepo zakochany w tym kraju A po za tym ile mozna siedziec w tej solance u nas to i kapiel przyjemniejsza mimo ze chlodniejsza
                    Zeby nie bylo ze cos tu bojkotuje, Chorwacja to naprawde piekny kraj i bardzo mi sie podoba, ale za ta cene lepiej jechac np do Grecji, Hiszpanii czy Wloch i zobaczyc cos nowego.

sebastian7905, poszlo PW.
                    Marek

Komentarz

• ketivv
                      L&K
                      • 2011
                      • 1155

zobaczyc cos nowego
                      nie dla wszystkich jest to warunek najważniejszy i/lub jedyny wyjazdu "wakacyjnego"

jest grupa która szuka tylko błogiego wypoczynku i akceptuje to samo miejsce, rejon itp.
                      oddzielając turystykę od wypoczynku niekoniecznie łącząc je razem

mam u siebie w okolicy taką zalesioną górkę ok. 100 m przewyższenia zalesiona dużo wąskich ścieżek znam ją od lat powiedzmy 25 i mimo tego jest to dla mnie "piaskownica" do jazdy na rowerze w górę i w dół sprawiając wiele radości
                      co nie przeszkadza mi wybierać się w inne miejsca celem ich poznania

nie przesadzam ale dla mnie skoczyć do Dubrovnika jest łatwiej jak na Hel ;-)
                      (choć odrobina w tym psychiki, upierdliwości polskich dróg, fotoradarów itp)

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

marbab, poleciłbyś coś fajnego na Bałkanach pomijając Chorwację z dwójką małych dzieci

P.S. tylko w takim miejscu co bym dojechał na kołach 18 :lol:

Komentarz

• ketivv
                          L&K
                          • 2011
                          • 1155

Albania

albo północ Grecji

Komentarz

• marbab
                            RS
                            • 2009
                            • 4713
                            • Fiat
                            • BMM 2.0 TDI 140 KM

piramida, po drodze masz jeszcze Czarnogore, bo rozumie ze nad morze Cie ciagnie. Zona z dziecmi na plazy a Ty wyskakujesz w konkretne gory i wracasz na kolacje
                            Marek

Komentarz

• crom.de
                              RS
                              • 2012
                              • 1545
                              • Superb II (3T4)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

a Ty wyskakujesz w konkretne gory i wracasz na kolacje
                              Już wiadomo dlaczego tak "jedziesz" po tej Chorwacji
                              - Superb
                              - Panda 1.2

Komentarz

• marbab
                                RS
                                • 2009
                                • 4713
                                • Fiat
                                • BMM 2.0 TDI 140 KM

crom.de, "jade" po Chorwacji tylko i wylacznie za ceny i po Chorwatach ktorzy obrosli w piorka :wink:
                                Marek

Komentarz

• ruwado
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 14885
                                  • Octavia IV (NX3)

Co do komarów - też słyszałem że plaga jest w tym roku. Byłem w Jelsei na Hvarze 02 - 16 sierpnia - komarów nie było!!! Były za to... osy :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
                                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• blind_walker
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 4533
                                    • Octavia I combi (1U5)
                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

17h i ok 1200km drogi za mną, w tym dwa godzinne postoje na kimanko. Polska, Czechy, Austria, Słowenia deszcz, na niektórych odcinkach trzeba było zwalniać do 50-60km/h. U naszych południowych sąsiadów, tuż przed nami zapalił się samochód wylewając na drogę i nam na szybę coś tłustego. Na jednym baku nie udało się zajechać, średnie spalanie 5,9l/100km, z czego 80% drogi na tempomacie, a połowa z włączoną klimą. Widoki są piękne.
                                    mkII 20VT (600h worked)
                                    Roooooomster

Komentarz

• dato
                                      L&K
                                      • 2012
                                      • 1431

Biorąc pod uwagę Twoją ksywkę i avatara wynik uważam za całkiem niezły :P :lol: :diabelski_usmiech

Żart, szerokiej drogi.

Komentarz

• ruwado
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 14885
                                        • Octavia IV (NX3)

blind_walker, odpoczywaj i posyłaj fotki
                                        pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Flacha
                                          Rider
                                          • 2011
                                          • 315
                                          • Superb II combi (3V5)

Wróciłem w sobotę z Pakostane . Pierwszy wyjazd do CRO z żoną. 15 lat temu byłem na wyspie RAB . Oboje wróciliśmy bardzo zadowoleni i na pewno CRO jeszcze odwiedzimy. Co do cen to nie uważam żeby tak dużo drożej niż u nas było. Jak dla mnie ceny w knajpach podobne. Maksymalnie zapłaciliśmy 200 kn z napiwkiem ale to była najlepsza knajpa w Pakostane . A tak to miedzy 100 a 150 kun na dwie osoby się mieściliśmy. Miasteczko urocze , plaże jak to w Chorwacji betonowo kamieniste. Pogoda piękna , komary o dziwo tylko w apartamencie mnie pogryzły kilka razy, na zewnątrz nigdy. Piwko jak dla mnie tylko Ozujsko .
                                          Renault Megane Grandtour 1.4TCe Dynamique

Komentarz

• aro_40
                                            RS
                                            • 2007
                                            • 1529
                                            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

[quote=Flacha]Co do cen to nie uważam żeby tak dużo drożej niż u nas było. Jak dla mnie ceny w knajpach podobne. Maksymalnie zapłaciliśmy 200 kn z napiwkiem ale to była najlepsza knajpa w Pakostane . A tak to miedzy 100 a 150 kun na dwie osoby się mieściliśmy. [/qote]

no to żes hulał.... ja mieściłem sie w 200-250 na 4 osoby

[quote="Flacha" Piwko jak dla mnie tylko Ozujsko .[/quote]
                                            :shock: :shock: :shock: :shock:

tylko Karlovacko !!! :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
                                            If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
                                            _______________________________________
                                            a teraz doszła służbówka O III combi 2,0 150 KM

Komentarz

• dato
                                              L&K
                                              • 2012
                                              • 1431

+1 na Karlovacko

Komentarz

• czernobyl
                                                L&K
                                                • 2008
                                                • 1276
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                                                • BSE 1.6 MPI 102 KM
                                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

+1 na piwo w promocji :diabelski_usmiech

Komentarz

• ruwado
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 14885
                                                  • Octavia IV (NX3)

+ 1 Ożujsko - po 6 wakacjach testowania
                                                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• dato
                                                    L&K
                                                    • 2012
                                                    • 1431

Ruwando - mały test co do piwa zrobimy:
                                                    - jakie Ci najbardziej podchodzi z tych dostępnych w PL ?
                                                    - uważasz się za piwosza, piwosza - smakosza, czy masz to głęboko byle mała pianka i zimne ?
                                                    - ile l. piwa wypijasz tygodniowo, w normalnym tygodniu pracy (bez imprez) ?

Dawaj szczerze, wyniki mogą być fajne

Komentarz

Pracuję...