SS, właśnie od niedzieli ma się ponoć poprawić... Lepiej późno niż wcale...
Plan awaryjny dla nas: zwiedzanie :-) Jutro Mostar i może Sarajevo na rozkładówce ;-)
Po drodze się Pocitelji zaliczy jeszcze i dzień zagospodarowany.
Sprawdzałem pogodę i od soboty ma być już pogodnie, czyli to taki wiosenny deszczyk jest :wink: eaglemirek, jak tak dalej na południe będą wypady to już chyba samochody w garażach zostaną
SS, Ja tam wolę swoją Czeszką :!: Zatrzymuję się gdzie chcę, kiedy chcę i na jak długo chcę Autokarem jechałem w maju na Litwę i szlag mnie trafiał :!: Można samolotem ale wtedy jesteś praktycznie uwiązany do miejsca a ja lubię zwiedzać a nie non stop trasa kwatera-plaża. Jak zdrowia do dreptania zabraknie to będzie plażing choć i teraz muszę wapno wsysać (jakby mało go było w żyłach :diabelski_usmiech ) bo mam uczulenie na słońce
Dziś kolaga "sprzedał mi info" o ciekawym kanionie i olbrzymim moście w Montenegro - nad rzeką Tara.
ktoś tam był ? widział ? jechał tymi ślimakami ? googla maps pokazuje ciekawe ślimaczki.
bede stacjonował w Drveniku, wiec do mostu widokowego nad kanionem bedzie ok. 200km - droga raczej bedzie trudna ..... i tak sie zastanawiam ..... z Sarajeva na pewno bedzie bliżej :roll:
kapi, Byłem 2 razy :!: Ciekawszy moim zdaniem jest Kanion i Jezioro Pivy :!: A najciekawsze widoki w NP Durmitor to jak jedziesz od J. Pivskiego do Zabliak przez Przełęcz Sedlo (1910m) (Ja akurat jechałem w przeciwnym kierunku :szeroki_usmiech )
Tu masz linka do zdjęć z tego przejazdu w tym roku. Sorki jeszcze nie poukładane :P
dziekuje Mirku,
w Albanii autem byłem ....... 1 dzień
wjechałem i wyjechałem. objechałem jezioro na granicy z Czarnogórą.
jechałem w ciemno i tamte strony troche mnie przerosły.
kiedyś zdecyduję sie na wyjazd z wcześniej wykupioną miejscówką.
kiedyś zdecyduję sie na wyjazd z wcześniej wykupioną miejscówką.
Moim zdaniem nie ma sensu bo o dobrą miejscówkę póki co łatwiej niż w Cro czy MNE i taniej :!:
Ja w ubiegłym roku zrobiłem właśnie taki 1 dniowy objazd z zaliczeniem ruin w Shkoderze i też miałem zgoła inne zdanie o Albanii niż teraz kiedy poleciałem aż na samo południe do Ksamil :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech Jakby co to polecam przejazd przez Przełęcz Llogara :diabelski_usmiech
Chorwaci mówią, że z roku na rok pogoda jest co raz gorsza.
Dlatego trzeba zacząć jeździć bardziej na południe :!: :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
chmury z deszczem "przywlokły" się nad Czarnogórę.
jutro wypad na albańskie plaże
[ Dodano: Pon 21 Lip, 14 23:25 ]
Zamieszczone przez kapi
Dziś kolaga "sprzedał mi info" o ciekawym kanionie i olbrzymim moście w Montenegro - nad rzeką Tara.
ktoś tam był ? widział ? jechał tymi ślimakami ? googla maps pokazuje ciekawe ślimaczki.
bede stacjonował w Drveniku, wiec do mostu widokowego nad kanionem bedzie ok. 200km - droga raczej bedzie trudna ..... i tak sie zastanawiam ..... z Sarajeva na pewno bedzie bliżej :roll:
właśnie dzisiaj wróciłem z Tary, fajna wycieczka, 420km w pętli Petrovac -Kolasin - Zalbijak - Niksic - Petrovac.
~~ pozdrawiam ~~
JaceK
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Black eleganzze in combi
President Johnny II ASC+ President MaryLand...
Napiękniejsza trasa w MNE - po prostu trzeba sie nią przejechać i porobić parę słitfoci :diabelski_usmiech
w którym miejscu w Zabljaku jest to odbicie? Na co się kierować?
W piątek, w drodze powrotnej, może zamiast zaplanowanego Mostaru przejadę właśnie tamtędy, skoro to takie cudo...?
~~ pozdrawiam ~~
JaceK
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Black eleganzze in combi
President Johnny II ASC+ President MaryLand...
w którym miejscu w Zabljaku jest to odbicie? Na co się kierować?
Na mapce którą zapodałem masz dokładne zjazdy :!: Ja wprowadziłem sobie punkt kontrolny na AM Myślę że szukaj drogowskazu Durmitor lub Trsa. Od strony J. Pivskiego jest na pewno kierunek na Trsa a od Zabliaka nie kojarzę ops: Pociągnij brzegiem J. Pivskiego do zapory jak na mapce (widoki) :!: Bo wjazd/zjazd masz koło serpentyn koło mostu.
Sprawdź sobie na mapce przed wyjazdem czy przypadkiem nad Durmitorem nie rozgościły się chmury bo Przełęcz Sedlo jest na wysokości 1910 m i widoki wtedy mogą być kiepskie :!:
tu np 2 godzinne zobrazowanie zachmurzenia w rejonie Bałkanów http://sat24.com/pl/ba
[ Dodano: Wto 22 Lip, 14 15:32 ]
Na kamerce po zjeździe przed Zabljakiem był taki drogowskaz
Hej, co się dzieje z pogodą w CRO ? Dziś pierwszy raz w życiu zdarzyła nam się sytuacja, że deszcz wygonił nas z plaży ! :shock:
bo w poniedziałek wyjeżdżaliśmy z Cro do domu - płakała za nami :cry: Ale deszczyk w Cro to pikuś - Dzisiaj w nocy w SK na D1 była taka ulewa, że trzeba było zjechać na parking - nie było widać drogi.
Zamieszczone przez Alonzo_
Wiecie co....ale Polak to wakacjach to burak, cham i prostak - nie każdy ale niejednemu słoma z butów wystaje. Aż żal pisać ale ten u mnie to skodziarz z piaskowej octavii II na blachach SC..... Ani Czesi, ani, Brytole, ani miejscowi przez tydzień nie zrobili trzody tylko nasi.
a ja niestety 2 raz potwierdziłem swoje spostrzeżenia, że najgorsze bydło to niemieckie małolaty. Nikt w hotelu (PL, SK, SLO, S, H, NL) nie zachowywał się jakby wczoraj zszedł z drzewa - tylko bydlacka kilkuosobowa wycieczka nastolatków z D. A tak na marginesie - opiekun był, ale jakby go nie było.
conan, w zeszłym roku jak jechaliśmy do Medugorje przejechaliśmy granicę na dowody osobiste,jedynie sprawdzali czy masz zieloną kartę i dobrze jest ją mieć,natomiast samo to miasteczko jakoś specjalnie nas nie urzekło,pozdrawiam :!:
Komentarz