Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Big
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6389

dudek_t, ja nic nie muszę brać. Podałem ci ceny jakie JA OSOBIŚCIE płaciłem za wyjazdy w miejsca które wymieniłem. Po co mam cokolwiek brać ???? Na Lanzarote byłem z TUI w czerwcu tego roku.
    Poza wymienionymi przez ciebie biurami korzystam jeszcze z usług Itaki oraz Raibow tours.
    Czarny Elegance

Komentarz

• blackrs
      RS
      • 2008
      • 4826
      • Superb II combi (3T5)
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

ja już spakowany jutro ok 10 ruszam do Polski. Wszystko co dobre szybko się kończy. Ale warto było i jestem mega zadowolony z tych wakacji. Teraz tylko spokojnie wrócić.
      BYŁA o1 rs
      BYŁA o2 1.6
      JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• dudek_t
        L&K
        • 2008
        • 1421

Zamieszczone przez Big
        dudek_t, ja nic nie muszę brać. Podałem ci ceny jakie JA OSOBIŚCIE płaciłem za wyjazdy w miejsca które wymieniłem. Po co mam cokolwiek brać ???? Na Lanzarote byłem z TUI w czerwcu tego roku.
        Poza wymienionymi przez ciebie biurami korzystam jeszcze z usług Itaki oraz Raibow tours.
        Ja wiem że Ty nigdy nic nie musisz i zawsze wiesz wszystko najlepiej. Chciałbym tylko na marginesie zauważyć że podajesz skrajnie niskie ceny, oczywiście są takie ale nie przy takiej swobodzie podróżowania/wybierania miejsc na odpoczynek czy nocleg jakie są przy wyjazdach na własną rękę.
        Koniec. Każdy jeździ tak jak lubi.

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Zamieszczone przez dudek_t
          hciałbym tylko na marginesie zauważyć że podajesz skrajnie niskie ceny, oczywiście są takie ale nie przy takiej swobodzie podróżowania/wybierania miejsc na odpoczynek czy nocleg jakie są przy wyjazdach na własną rękę.
          Swoboda jest dokładnie taka sama albo i większa. Są to ceny moich rezerwacji z tzw. First minute - z reguły rezerwuje wakacje w grudniu na czerwiec/wrzesień następnego roku.
          Robię tak dlatego, że oferta first minute zawiera wszelkie dostępne hotele (możliwość dopasowania jej do moich indywidualnych potrzeb) oraz ceny są bardziej atrakcyjne niż w zwykłej ofercie.

[ Dodano: Wto 26 Sie, 14 21:13 ]
          Ja wiem że Ty nigdy nic nie musisz i zawsze wiesz wszystko najlepiej.
          Nie bardzo cie chłopie rozumiem. Podaję ci ceny SWOICH rezerwacji, a ty mi wpierasz ze płaciłem więcej niż płaciłem. No to kto tu wie lepiej od kogo
          Czarny Elegance

Komentarz

• eaglemirek
            RS
            • 2010
            • 14107
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

trooper, Powiem tak :!: W 1 dzień tego nie obskoczysz chyba że to ma być szybki przejazd bez wysiadania z auta. Jezioro Szkoderskie na mnie nie zrobiło wrażenia, jeśli mógłbym skorygować twoje plany to jeżeli będziesz zwiedzał Zatokę Kotorską i sam Kotor to bym polecił tą wycieczkę serpentynami.
            [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UsRiScLwcjg[/youtube]

jest jeszcze cz.2 w moim kanale https://www.youtube.com/channel/UCjY...PQVYa7tro4dV9A

Filmiki są bez skrótów :szeroki_usmiech Jeśli chodzi o Przełęcz Sedlo to proponuję taki dojazd od strony Dubrownika trasa do Durmitor Jak to wygląda w całości masz u mnie pod nazwą Durmitor cz1 i 2.
            Po dojechaniu do J. Pivskiego jak będziesz miał czas to skręć w prawo i dojedź sobie do zapory a dopiero zawróć w stronę Niksic lub poleć sobie przez Powrót przez BiH Ciekawa trasa w dużej części ją pokonałem w ubiegłym roku :!: W BiH masz tanie paliwo
            Jak masz jeszcze jakieś pytania to dawaj :!: :szeroki_usmiech

Szerokiej drogi i udanych wakacji :!: No i czekamy na relacje :diabelski_usmiech

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• SS
              RS
              • 2010
              • 16209
              • Superb III (3V3)

blackrs, nie wiem czy będziesz przez Częstochowę DK1 jechał. Jeśli tak to już zacznij szukać objazdu bo utkniesz w korku (do 7km). Szerokości i wracaj cały i zdrów
              Pisał Sebastian

Komentarz

• blackrs
                RS
                • 2008
                • 4826
                • Superb II combi (3T5)

będe będę. dzieki. postaram się wycyrklowac żebyy to jakoś nad ranem zrobić przed 6 a może i 5 g. a jak nie to sobie postoję nie śpieszy mi się
                również polacam się przejachać tą trasa co Mirek pokazał. nawet moje 1.6 dało rade
                BYŁA o1 rs
                BYŁA o2 1.6

Komentarz

• JerzyM73
                  Rider
                  • 2010
                  • 602

trooper - jak będziesz w Medjugorie, to wejdź po tych kamieniach na samą górę pod krzyż bo to wtedy się liczy. Jak nie wejdziesz to tak jak być w Dubrowniku i nie wejść na mury.
                  Co do cen to ja jak bywałem w krajach gdzie jest Euro to aby się nie denerwować i myśleć o kasie przyjąłem zasadę - 1Euro = 1PLN - pomaga i komfort wypoczynku wspaniały.

Co do cen to w Turcji, Wyspach Kanaryjskich i innych destynacjach to zależy wszystko od standardu i głownie terminu. Szczęśliwi Ci co mogą wypoczywać w czerwcu lub wrześniu - ja zawsze na początki sierpnia co powoduje podwyższenie kosztów.

Jak jeszcze nie liczyłem, bo nie chcę się załamać ale tegoroczny wyjazd do Cro na 14 dni - pobyt w hotelu ze śniadaniami pewnie zamknie się w kwocie sporo powyżej 10 000 PLN . Jak by było beznadziejnie to bym pewnie żałował do następnych wakacji, ale że było zaje... ście to się nie przejmuję i snuję palny na następny rok - może znów Cro albo MNE.
                  Dla mnie idealna kwatera w Cro to powinna wyglądać następująco - mały pensjonat (max 8 apartamentów) ze śniadaniami, nad samym morzem w niedużej miejscowości, co dzień sprzątany, wymiana pościeli co 3-4 dzień - jak ktoś coś takiego zna to proszę o namiary :-)
                  O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
                  Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• trooper
                    Rider
                    • 2011
                    • 525
                    • Octavia III combi (5E5)
                    • CJSB 1.8 TSI 180 KM

eaglemirek, dzięki za rady! Właśnie obawiałem się że może nie wystarczyć dnia Bardzo dobry pomysł z wrzuceniem filmików!

Mam właśnie jeszcze jedno pytanie - do Durmitor chciałem polechać właśnie tak, jak u Ciebie na mapce. I właśnie - po dojechaniu do jeziora na tej trasie są jakieś fajne miejsca, gdzie można się na zatrzymać na dłużej, czy sama droga? A z powrotem, właśnie albo pojadę przez BiH, albo wzdłuż jeziora i tędy.

Kotor na pewno zostawię na inny dzień, a po drodze mam zamiar odwiedzić plażę Pasjaèa - ze zdjęć wygląda obiecująco)

Niestety taki mamy urlop, że poza 2 dniami w dubrowniku, oraz 3 wypadami (Medjugorie - Mostar, Pivskie, Kotor) już na nic nie zdążę Troszkę trzeba też poleżeć przy wodzie

Jeszcze mamy wewnątrzwycieczkową dyskusja nad Kotorem, ale jak do tej pory żadna inna propozycja nie padła Coś o Splicie słyszałem, albo o Peljesac w zamian za Kotor, ale chyba decyzje będą na miejscu.

Chyba że macie jeszcze pomysł na jakąś inną jednodniówkę?)

JerzyM73 dzięki za rady
                    Moja Balbina

Komentarz

• no_fear
                      Rider
                      • 2010
                      • 501
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez trooper
                      ...oraz 3 wypadami (Medjugorie - Mostar, Pivskie, Kotor)...
                      jak Mostar to warto wstąpić -> Blagaj :wink:
                      ładne to to
                      www.SPAmobile.pl

Komentarz

• dudek_t
                        L&K
                        • 2008
                        • 1421

Panowie, czy w Częstochowie, w sobotnie popołudnie też będzie masakra? Jak to objechać jadąc od Wawy?
                        Zastanawiam się czy nie lepiej jechać Radom- Kielce - Kraków - Bielsko Biała niż przez Częstochowe...???

Komentarz

• eaglemirek
                          RS
                          • 2010
                          • 14107
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

po dojechaniu do jeziora na tej trasie są jakieś fajne miejsca, gdzie można się na zatrzymać na dłużej, czy sama droga?
                          No jeśli chodzi o miejsca widokowe to takowe znajdziesz, knajpek nie przyuważyłem
                          Jeśli byś leciał do Durmitor "moją" trasą to dobre żarcie jest Tutaj

Tutaj się zatrzymaliśmy bo żonka się źle czuła, bardzo miły właściciel zrobił napar z miejscowych ziółek (niestety nie chciał zdradzić składu ) ale dziewczyny wypiły po dwie bo tak im smakowało :szeroki_usmiech oraz poczęstował sporą miseczką owoców leśnych. :kufel też był lany :diabelski_usmiech Takiego dużego Rottweilera jakiego on miał to jeszcze nie widziałem (mimo że jeszcze młody) i bardzo spokojnego :!:

Tutaj polecam baraninę i piwo

Split czy Kotor i wjazd na Lovcen to ja jednak proponuje to drugie ale zależy co kto woli :!:
                          Gdybyś z Kotoru jechał do mauzoleum na Lovcen to trzymaj się trasy która jest na początku mojego filmiku bo w ubiegłym roku AM poprowadziła mnie skrótem a tam mimo asfaltu na wąskiej i krętej dróżce są ze 2 tak strome podjazdy że moje 17" buksowały :diabelski_usmiech

Peljesac - tutaj nie byłem więc nie pomogę, w tym rejonie to byłem w "Małym Dubrovniku" - Korcula, fajne ale nie urywa :szeroki_usmiech

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• ruwado
                            RS
                            • 2009
                            • 14885
                            • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez no_fear
                            jak Mostar to warto wstąpić -> Blagaj
                            i do Poctelj i do wodospadów Kravica
                            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• trooper
                              Rider
                              • 2011
                              • 525
                              • Octavia III combi (5E5)
                              • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Super informacje

Właśnie wyprzedziłeś mnie z jadłem, bo miałem też pytać gdzie tam można zjeść (chodzi oczywiście o sprawdzone miejsce).

Zamieszczone przez eaglemirek
                              Jeśli byś leciał do Durmitor "moją" trasą to dobre żarcie jest Tutaj
                              Czy dają również jakąś typowo regionalną kuchnię? Taka będzie mnie głównie interesować :szeroki_usmiech

Jak mniej więcej wychodzi cenowo MNE, chodzi o skalę?

ruwado, Poctelj wygląda również fajnie Już czuję że mi brakuje czasu... :cry:
                              Moja Balbina

Komentarz

• eaglemirek
                                RS
                                • 2010
                                • 14107
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Czy dają również jakąś typowo regionalną kuchnię? Taka będzie mnie głównie interesować :szeroki_usmiech
                                Proponuję zestaw grilowy ( mięso warzywa) Poza konkursem zostaliśmy poczęstowani ich pieczywem prosto z pieca i kozim serem ( tak nawiasem to na tych zakrętach w rejonie knajpki uważaj bo i w tym i w ubiegłym roku całe stada kóz się plątają bez opieki :!: ) Żarełko i w tej i w tej drugiej w Trsa jest OK choć w Trsa drożej. Jeśli chodzi o ceny w porównaniu do Cro to chyba taniej ale nie za wiele, im dalej od wybrzeża tym taniej ale gorzej z rybką. Gdybyś przypadkiem był w ich byłej stolicy - Cetinje (np wracając z Lovcen) to polecam knajpkę w tym rejonie Tutaj(taka lepsiejsza poznasz po ubiorach barmanów i wystroju wnętrza :szeroki_usmiech ) Najtaniej nie jest ale też bez przesady. Porcje jednak konkretne i bardzo smaczne a ja zjadłem najlepszego jak dotychczas dużego krwistego steka

na 99% to ta knajpka - http://pl.tripadvisor.com/Restaurant...icipality.html

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• ruwado
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 14885
                                  • Octavia IV (NX3)

trooper, Mostar, Kravica, Blagaj i Poctelj zrobiliśmy jednego dnia. Wyjechaliśmy z Orebica rano i wróciliśmy do Orebica na wieczór
                                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Enriquez
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 7685
                                    • Superb III (3V3)

Panowie, ja polecam na następne wakacje Karaiby (nie żadne Wyspy Kanaryjskie) - jest po prostu odlot...
                                    Tak mi się marzy, żeby kiedyś tam wrócić...
                                    Pozdrawiam
                                    Marcin

Komentarz

• JerzyM73
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 602

Zamieszczone przez Enriquez
                                      Panowie, ja polecam na następne wakacje Karaiby (nie żadne Wyspy Kanaryjskie) - jest po prostu odlot...
                                      Cudze chwalicie, a swego nie znacie :-)

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
                                      O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
                                      Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• blackrs
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 4826
                                        • Superb II combi (3T5)

I juz w domu. Rowno 20h i pokonane 1600km. Ide spac
                                        BYŁA o1 rs
                                        BYŁA o2 1.6

Komentarz

• Alonzo_
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 2460
                                          • Hyundai

Zamieszczone przez blackrs
                                          I juz w domu. Rowno 20h i pokonane 1600km. Ide spac
                                          Sweet dreams
                                          To mi wyszło podobnie. Ja leciałem wszystkiego 19h , dojechałem o 5.30. I podobny dystans :wink:

Komentarz

• dudek_t
                                            L&K
                                            • 2008
                                            • 1421

Zamieszczone przez JerzyM73
                                            Zamieszczone przez Enriquez
                                            Cudze chwalicie, a swego nie znacie :-)

https://www.youtube.com/watch?v=Qbu_FRg8vuU
                                            Znamy znamy... z lotu ptaka wygląda całkiem nieźle ale... po zejściu na ziemie kolory bledną, krajobraz się wypłaszcza, słońce znika a w zamian pojawia się wieczne malkontenctwo Rodaków... 11 miesięcy wystarczy w tym kraju, urlop musi być "na emigracji"

Komentarz

• blackrs
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 4826
                                              • Superb II combi (3T5)

No fajnie się jechało az sam sie zdziwiłem. spać się nie chciało dopiero 150 km przed domem polezalem godzinę żeby oczy odpoczęły.
                                              Pogoda w kro na wyjazd w większości desza a momentami to tak lało że masakra.
                                              na bramkach po 15 min spędzałem..
                                              i z 30 min wolnej jazdy w koreczku w Wiedniu.
                                              A reszta jak splatka
                                              i żeby nie bylo spokojnie zgodnie z przepisami a nawet 5-10 mniej niż max mozliwa prędkośc
                                              No i ten gaz w Mikulovie mają jakiś mega wydajny z 50-80 km więcej na nim się robi niż na Polskim czy Chorwackim.
                                              BYŁA o1 rs
                                              BYŁA o2 1.6

Komentarz

• dudek_t
                                                L&K
                                                • 2008
                                                • 1421

Zamieszczone przez blackrs
                                                i żeby nie bylo spokojnie zgodnie z przepisami a nawet 5-10 mniej niż max mozliwa prędkośc
                                                Tak, wiemy, ta krótka "piątka" w 1.6... :diabelski_usmiech

Komentarz

• blackrs
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 4826
                                                  • Superb II combi (3T5)

no właśnie kurde jak by była 6 to co innego albo żeby z 15 km wiecej na tych obrotach szło.
                                                  BYŁA o1 rs
                                                  BYŁA o2 1.6

Komentarz

• aro_40
                                                    RS
                                                    • 2007
                                                    • 1529
                                                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Panowie, czy w Częstochowie, w sobotnie popołudnie też będzie masakra? Jak to objechać jadąc od Wawy?
                                                    Zastanawiam się czy nie lepiej jechać Radom- Kielce - Kraków - Bielsko Biała niż przez Częstochowe...???
                                                    Jechałem we wtorek ok. 10tej rano i zajłęło mi to ok 20 min. Więc nie ma sensu jechac dookoła świata żeby nie stac w korku. Do samego Kraka będziesz z wawki leciał minimum 4 h - o tej porze ja juz bez żadnego wysiłku wjeżdżałem na A1 w kierunku granicy

BTW, pozdrowienia z Rogoznicy.
                                                    Apartament za 60EUR (standardowa cena to 115 EUR) w pierwszej linii brzegowej. Przyjechaliśmy bez rezerwacji i szukaliśmy w ciemno. Super kawterka, prawie nówka, a do plazy tyle co wyjść za furtkę i przekroczyć ścieżynę :szeroki_usmiech
                                                    If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
                                                    _______________________________________
                                                    a teraz doszła służbówka O III combi 2,0 150 KM

Komentarz

Pracuję...