Waśka, je nie jeżdżę na LPG, szukałem jakiejkolwiek czynnej i miałem problem. Jadąc autostradą stacje masz czynne. Wybrałem objazd i czekałem aż otworzą.
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
maxpaynemm, najlepiej odpuść weekend. Ostatnio jechałem w niedzielę o 21 start (Częstochowa). Polska A1, chwila, Czechy trochę dłużej bo był remont, Austria do Wiednia spokojnie, Wiedeń luzik, później szybciej bez korków. W Słowenii około 6 dojechałem do korka przed granicą z Cro (taki 1,5 kilometra, stałem może z 40 minut). Jazda zaczęła się w Cro na autostradach bo nie wiadomo dlaczego ludziska stają (nie ma wypadku, awarii itp). Na bramkach, jak pisał Maicroft, płacę tylko kartą i nie czekam więcej niż 4 samochody przede mną. W tym roku chciałbym wyjechać około 19, żeby granicę z Cro przekroczyć zanim ludziska zaczną do pracy jechać.
[ Dodano: Pią 18 Mar, 16 10:19 ]
tylko bramki płatne kartą mają zjazd wcześniej, jak przegapisz to stoisz :wink:Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
maxpaynem
Wg mie to nie ma reguły.
Pierwszy raz leciałem weekend w weekend i niegdzie nie stałem. Lucko dosłownie z pół godzinki na bramkach na powrocie a tak to wszedzie bez kłopotu (leciałem przez Budapeszt) w tamtą przez SK z powrotem przez Bratysławę, Brno.
Za drugim razem w tamtą weekend powrót chyba czwartek i na powrocie stałem w dużym korku gdzies a wysokości Splitu/Zadaru i zmarnowałem ze 3 godziny.
Znowu w Austrii w 2014 dramat, pełno ograniczeń przewężeń. Szło jak krew z nosa plus duzy ruch i ciasno na wylokości Wiednia.
Jak masz pecha to stoisz i wg mnie - z mojej wycieczki i z tego co czytam- nie ma recepty na brak korka.
Ale każdy ma swoją teorię.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Pierwszy raz leciałem weekend w weekend i niegdzie nie stałem.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
maxpaynemm, na pewno największe ryzyko w weekend. Możesz przejechać bez problemu, ale możesz trafić na spore korki.
ja wyjeżdżam w środku tygodnia i zawsze z okolic W-wy odwiedzam rodzinkę w Tomaszowie Maz. Z Tomaszowa ruszam około 17 00 - 18 00 do granicy. Rankiem jak świta albo jeszcze po ciemku wjeżdżam do Cro.
[ Dodano: Pią 18 Mar, 16 11:03 ]
A i wracam też na noc.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Powiem Wam, że z 3 wersji tras jednak chyba najbardziej podchodzi Brno>Bratysława>Budapeszt>Lucko. Austria jak są roboty to idzie jak krew z nosa i ciasno było ogólnie tam, leciałem objazdem Lenart>Ptuj i krajoznawczo fajnie ale czasowo za to słabo.
Przez Węgry leciało mi sie szybko i luźno. Planuje w tym roku też lecieć tak i przez Brno. Zobaczymy czy ta traska ponownie się sprawdzi.
Komentarz
-
-
Hmmmm
Za pierwszym razem leciałem w tamtą ale teraz nie wiem chyba p/Cieszyn na Ziline i w dół jakoś to szło, bo przez Korbielów tu na dół nie było...Przez Cieszyn bo z Bielska na prawo góra dół potem, taką dość ładną szeroką drogą szło do granicy pamiętam dość fajnie :? . To przez Cieszyn raczej :wink: Bo na Żywiec/Korbielów sa tam inne drogi/były z tego co pamiętam.
I sie tak ujechałem w SK tymi ich ścieżkami, ograniczeniami prędkości że odechciało mi się . Może jakbym co nie co ominął w SK inaczej byłoby lepiej ale poleciałem niepłatnymi i źle wspominam. Potem sąsiad namówił mnie na Brno >Wiedeń ale przez te masy ograniczeń i zwężek na Austrii plus korek na Słowenii potencjalny poleciałm na PTuj gdzie też wolno wróciłem jak pisałem przez Budapeszt/Bratysławe/Brno i to mi sie w miarę widziało - równo w sensie płynności ruchu , spokojnie.
Przez Brno tam też mnie ta betonówka jak na torach wkurza ale z tych opcji wole to.
Ale jak macie coś lepszego/szybszego....zawsze można spróbować coś innego.
Z drugiej strony na 1700km jak nadrobię więcej 100 km ale czasowo wyjdzie na całym kawałku lepiej to wole oszczedzic czas niż paliwo. Tak sobie pomyslałem i polaciałem przez....Brno
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Bo na Żywiec/Korbielów sa tam inne drogi/były z tego co pamiętam.
Ja nastepnym razem jade BB-Zywiec-Cadca-Bratyslawa-Budapeszt-Zagrzeb.
Ponad 100km dalej, ale maksymalnie po autostradach, a ruch powinien byc mniejszy, odpada calkowicie problem korkow w SLO.
Pozostaje kwestia co w tym roku bedzie dzialo sie na obu wariantach tych tras. W tej chwili przy granicy Austrii z Niemcami autostrada jest przyblokowan, tworza sie korki bo witaja uciekinierow. Rok temu jazdy tego typu byly na Wegrzech, ale ja sie z tym nie spotkalem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZamieszczone przez Alonzo_Bo na Żywiec/Korbielów sa tam inne drogi/były z tego co pamiętam.
[ Dodano: Pią 18 Mar, 16 13:33 ]
Hmm jak piszesz tak to ten wariant może też przećwiczę
Komentarz
-
-
Patrząc na mape to chyba pojadę w Austrii przez Wiedeń,Graż i na ljubljane i Postojna a później na dół w stronę Krk. Co powiecie o takiej trasie??NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJa nastepnym razem jade BB-Zywiec-Cadca-Bratyslawa-Budapeszt-Zagrzeb.
WIELKIBONGO, tak jak piszemy sobie w PW - dla Ciebie najlepiej
Wiedeń,Graż i na Ljubljane i Postojną a później na dół w stronę Krk - przejście RUPA .pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_To dajcie mi chłopaki najlepszą traskę znaczy najszybszą wg Was do Tucepi/Makarska. Od końca dolnego A1 naszego.
Nie patrząc na koszty z Torunia.
Toruń :arrow: A1 do końca :arrow: Brno :arrow: Bratysława (nocleg w okolicy lub na początku Węgier) :arrow: Budapest :arrow: Zagreb :arrow: Tucepi (wieczorem).
Nie jedź bez noclegu.
Szanuj siebie i rodzinę. Bez względu na Twój wiek i zdolności za kółkiem.
pzdr
Komentarz
-
Komentarz