Bilans pierwszego przymrozku...
Zwiń
X
-
kabanos, rzecz w tym że niecyrtole się z autem i nieuprawiam PSJ, ale jak gnidę zgaszę na chwile to momentalnie robi sie chłodno a po momencie wręcz zimno. Przy swoim zawodzie i cenach paliw kalkulacja jest dla mnie nieubłagana i nie da sie miedzy kursami wysiedzieć powiedzmy, godzinę w marznącej puszce, a jak się odpali to zanim się spowrotem nagrzeje to randzie boskie :roll:Artur
Komentarz
-
-
Ja od czwartku testuje nowy sposób ogrzewania w samochodzie jak jadę sam lub z dorosłym pasażerem, bez dzieci.
Wchodzę do samochodu, odpalam i daje temp na LO po przejechaniu (UWAGA na -15st mrozie) 6-7 km temp wody 90st, i wtedy wrzucam 18st. i robi się przyjemnie, bo wcześniej to pizga strasznie, ale rękawiczek i czapek się nie boję.
Komentarz
-
-
trochę w gorącej wodzie jesteście kapani z tym ogrzewaniem, które owszem, jest słabe, ale tak to chyba wygląda w dieslu przy takich temperaturach - przynajmniej we wszystkich moich tak wyglądało
ja z rana wyskakuje na S8 i robię dodatkowe kółeczko BEZ (jeśli się da :lol) albo z minimalnym grzaniem, jak złapie 90 stopni to wtedy juz mogę sobie grzać jak mi się podoba - no PRAWIE
czyli 2km dojazdu do S8 w żółwim tempie, potem 9km S8 i mam 90 na blacie, olej dopiero rusza.
nagrzać to w czasie typowej jazdy miejskiej przy tych -17, -20 jak ruszam rano to sobie nie wyobrażam.
nawiew na nogi (stopy) w O2 jest do dupy, to sobie piszemy co zimę
nie ma się co łamać, takie mrozy to max 2 tygodnie w roku, nie ma co robić scen
u mnie dzisiaj 30h stania na mrozie, rano -20, z lekką nieśmiałością, ale :kciukgorasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
BADYL, wczoraj miałem podobną sytuację, podczas pierwszych dwóch prób odpalenia pikało mi olej (czerwona kontrolka - czyli niby nie stan oleju), za trzecim razem odpalił.
Po powrocie sprawdzałem stan oleju, było w sumie troszkę mało i dolałem... powodem ubytku chyba były nieszczelne oringi przy filtrze oleju, co w O1 w te mrozy wiele osób ma.
Komentarz
-
-
Odpala dalej dobrzeNo może ciut dłużej kręci - ale i tak prawie od strzału
W weekend przyłapało mi ręczny na lewym kole. Na szczęście delikatnie.
Dotoczyłem się do garażu teścia, farelka i ogień
Po 1,5 godz ręcznie odciągnąłem przewód, popsikałem wd40 i się rozruszało.
Zobaczymy co dalej
Jak na razie, jeszcze czeszka na punkty wygrywa z mrozem :lol:Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
r2r to kup sobie webasto. Włączysz sobie na postoju i będziesz miał ciepło, bez potrzeby uruchomiana silnika. Przy sprzedaży samochodu, zawsze możesz zdemontować i odsprzedać. Wydatek nie mały, ale może warto pokalkulować.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez parasiteWażne, że ma duży prąd rozruchu.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alfeeZamieszczone przez parasiteWażne, że ma duży prąd rozruchu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karuzelokioki, sprawdź akumulator, u mnie tak pika przy akumulatorze kwalifikującym się do wymiany i VCDS bład wywala.. Wystarczy, że nadaje się do wyjęcia i naładowania. Przerabiałem to przy okazji kolejnych prac przy samochodzie, kończących się rozładowaniem aku :lol: . Szkoda, że dopiero za ostatnim razem się zorientowałem, że to o to chodzi
:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
Komentarz
-
Komentarz