Nie jeżdżę na nartach, nie mieszkam w górach a Tarnowskich Górach tzn że jestem usprawiedliwiony i mogę sobie zapodać 4X4
Nowa Skoda Superb III
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez PrimWybaczcie to nie jest ta jakość/materiały, wykonanie... rozumiem, że wszyscy posiadacze VW na tym forum są na cenzurowanym i może nie jestem do końca obiektywny ale zdanie swoje wypowiadam
Zamieszczone przez andriu21tgVW obecnie jest b.elastyczny na rabaty - pamiętam kupując G7..
Jestem prawie pewien, ze wczoraj widzialem na zywo S3 kombi w kolorze bialym na czeskich tablicach. Proporcje calkiem OK.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rezon. Tylko osoby mające teoretyczne pojęcie o czterołapach mogą pisać takie bzdury
Moze sie nie znam, ale to moze i lepiej, bo gdybym sie znal to bym pewnie musial miec naped 4x4 :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez feels3Zamieszczone przez rezon. Tylko osoby mające teoretyczne pojęcie o czterołapach mogą pisać takie bzdury
Moze sie nie znam, ale to moze i lepiej, bo gdybym sie znal to bym pewnie musial miec naped 4x4 :wink:Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Jestem cieniasem :P
Dzisiaj z nudów poszedłem do salonu posiedzieć i pomacać zakamarki auta, nikt nie przeszkadzał więc czas miałem :P
Auto bardzo dobrze wykonane, w egzemplarzu w salonie nie zauważyłem niedoróbek, jakie znalazłem kiedyś w salonowej Octavii III.
W przyszłym tygodniu pojeżdżę SIII TDI, zobaczymy czy muliMarek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pstryczekW przyszłym tygodniu pojeżdżę SIII TDI, zobaczymy czy muli
ps. co by nie mówić dobrze, że jestem na forum OCP i posiadam octavie bo ten focus mimo że nowy (prawie) całkiem mi nie podszedł, a mojej żonie to już wogóle :wink: a tak mnie się wcześniej podobał i czar prysł
Jeżeli chodzi o SIII to macałem go tylko przy okazji motor show Poznań i jak dla mnie super auto...jechać nie jechał, ale z tym silnikiem 1.8tsi (którego nie ma jeszcze w ofercie) to będzie moim zdaniem hit !
aha...kiedyś napisałem, że nowa OIII nie zrobiła na mnie tego WOW w stosunku do mojej OII ale gdybym miał wybierać między focusem a OIII zdecydowanie wygrała by ta druga. Tak samo miał bym pewnie z SIII vs Mondeo passata bym nie kupił bo żona nie lubi vw :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez feels3Zamieszczone przez rezon. Tylko osoby mające teoretyczne pojęcie o czterołapach mogą pisać takie bzdury
Moze sie nie znam, ale to moze i lepiej, bo gdybym sie znal to bym pewnie musial miec naped 4x4 :wink:
BTW 4x4 to nie tylko dodatkowy koszt 10kzł, to przede wszystkim dodatkowe 0,8-1l/100km niezależnie od tego czy pracuje czy nie. Warto też pamiętać o podstawowej zalecie dobrego napędu na cztery koła - przeczytanej na innym forum - im lepszy jest napęd, tym dalej trzeba zap...ć na butach po traktor . Niestety potwierdzam na pewno nie dojechałbym nawet do połowy drogi ośką, tam gdzie zawisł mi czterołap na śniegu i musiałem zasuwać po traktor
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez feels3Prawko mam 15 lat, jezdze nie malo, ostatni rok 50k km. Bylem w Alpach, w norwerskich fiordach i nawet na rajdzie Szwecji zobaczyc "Kubike" w akcji...wszystko FWD i nigdy mi 4x4 nie brakowalo.
Chora dyskusja...
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez klarusTo postaw kropkę nad "i" i napisz jeszcze, że w tych wszystkich sytuacjach FWD lepiej sobie radzi niż 4x4 i będzie cacy... :evil:
Chora dyskusja...
Nie każdy jeździ w góry zimą (ja ich np. nienawidzę ). I tyle.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Odnoszę wrażenie, że zalety napędu 4x4 dostrzegają jedynie ci, którzy mają porównanie - jeździli zarówno autami z napędem na jedną oś jak i 4x4. Zalet tych niedostrzegają najczęściej ci, którzy nigdy takich aut nie posiadali i nie używali na codzień. Za to mają bardzo dużo do powiedzenia na temat jego użyteczności... :twisted:
Komentarz
-
-
Bezpieczeństwo 4x4 to mit, ilu z Was w sytuacjach kryzysowych wciska pedał gazu?
Hamują tak samo, może nawet jednoosiowe lepiej, bo lżejsze.
Ci co piszą o bezpieczeństwie, z reguły mają wszystkie systemy włączone, więc gdy przesadzisz z pedałem gazu w zakręcie i stracisz przyczepność na osi/osiach napędowych to d... uratuje kontrola trakcji i stabilizacja, 4x4 przejedzie to tylko szybciej.
Źle skalkulujesz prędkość wejścia w zakręt przy stałym gazie - wypadasz, nieważne czy 4x4.
Omijanie przeszkody - tak samo, z małym wskazaniem na lżejszy pojazd.
4x4 jest dobre jak chcesz wyjechać z zasypanego parkingu, pościgać się na deszczu, śniegu, ewentualnie asfalcie (przy dużej mocy silnika). Czasem daje złudne poczucie przyczepności, usypia czujność, samochód niby dobrze przyspiesza, kontrola trakcji nie błyska, naciskasz na hamulec i lipa, zabrakło paru cm.
Trudno mi sobie wyobrazić realną sytuację, w której 4x4 poprawia bezpieczeństwo.
Lepsza trakcja też czasem dyskusyjna, widziałem BMW x5 na kapciach chyba 275, które po pierwszym śniegu w październiku AD 2009 odbijało się od krawężnika do krawężnika a inne samochody jechały
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mmor4x4 jest dobre jak chcesz wyjechać z zasypanego parkingu, pościgać się na deszczu, śniegu, ewentualnie asfalcie (przy dużej mocy silnika). Czasem daje złudne poczucie przyczepności, usypia czujność, samochód niby dobrze przyspiesza, kontrola trakcji nie błyska, naciskasz na hamulec i lipa, zabrakło paru cm.Zamieszczone przez mmorTrudno mi sobie wyobrazić realną sytuację, w której 4x4 poprawia bezpieczeństwo.
Lepsza trakcja też czasem dyskusyjna, widziałem BMW x5 na kapciach chyba 275, które po pierwszym śniegu w październiku AD 2009 odbijało się od krawężnika do krawężnika a inne samochody jechały
Maicroft, podobno jesteś adminem - to co robią osobiste wycieczki pod marleja?
Komentarz
-
Komentarz