Ja już wybrałem za pomocą tego forum Motul X-Clean C3 5W-40 oraz filtry MANN. Myślę, że to bezpieczny i dobry wybór. Wcześniej auto przejechało 180k na Shell 507.01 bo było longlife, czyli pewnie miał w swojej historii 6 wymian co 30k. Na dniach zamówię z forum od kogoś, bo u mnie w okolicy niema tego oleju. Czy on ma jakieś własności czyszczące skoro w nazwie ma "X-Clean".
Poczytałem trochę na temat płukanek i mam pytanie czy przy 180k, przy braku wycieków, jest sens to robić, bo krążą opinie, że olej też uszczelnia, i jak teraz by wypłukać to może zacząć coś się pocić... Prawda to czy fałsz?
Jak już będę brał płukankę, jak ktoś się wypowie na ten temat to biorę Motul Engine Clean.
Poczytałem trochę na temat płukanek i mam pytanie czy przy 180k, przy braku wycieków, jest sens to robić, bo krążą opinie, że olej też uszczelnia, i jak teraz by wypłukać to może zacząć coś się pocić... Prawda to czy fałsz?
Jak już będę brał płukankę, jak ktoś się wypowie na ten temat to biorę Motul Engine Clean.
Komentarz