Octavią jeżdżę na Uniroyal 66 MS+. Cóż... bardzo, ale to bardzo przeciętna opona. Teraz będzie dla nich 3 zima i po cichu liczę, że ostro dowali śniegiem i będę miał pretekst, żeby kupić Pirelli Carving.
OPONY zimowe - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
trooper,
No tak
Widziałem
Dlatego też między innymi się nimi zainteresowałem.
Ponadto jeszcze ktoś mnie do nich przekonał dlatego też pytam was, czy również macie z nimi pozytywne wrażenia.
Napisałeś: " gorzej jest już na mokrej szklance, błocie pośniegowym. Do jeżdżenia tras zastanowiłbym się nad czymś innym."
Właśnie z tego co czytam, to te oponki dobrze radzą sobie na szklance i błocie.
To stwierdzenie wyciągnąłeś z doświadczenia ??
Dziwi mnie to bo nawet patrząc na bieżnik i układ rowków jest idealny do odprowadzania wody oraz błota śniegowego więc powinny się dobrze sprawować w w/w warunkach.
Komentarz
-
-
Kris86
Zamieszczone przez Daro2holaChyba jednak kupię nokian wr d3
Komentarz
-
Zamieszczone przez Kris86Zamieszczone przez Daro2holaChyba jednak kupię nokian wr d3
Tutaj nie chodzi o 50 czy 100 zł
Ważne żeby wytrzymały dwa sezony.
Jeżdżę po Polsce i tak sobie myślę, że większość zimy droga będzie ewentualnie zabłocona śniegiem bądź oblodzona niż pokryta białym puchem.
W testach nokian wypada najlepiej łącznie z continentalem.
Goodyear widać daleko w tyle.
Każdy mówi co innego :-(
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Daro2holaWłaśnie z tego co czytam, to te oponki dobrze radzą sobie na szklance i błocie.
Dziwi mnie to bo nawet patrząc na bieżnik i układ rowków jest idealny do odprowadzania wody oraz błota śniegowego więc powinny się dobrze sprawować w w/w warunkach.
Wyjeżdżając na "suchą" zakopiankę rozłażą się kompletnie. Myszkują jak diabli, są słabo stabilne. W ruchu typowo miejskim (błoto pośniegowe, ciapa) jest straszna ślizgawica.
Komentarz
-
-
Kris86
Zamieszczone przez Daro2holaW testach nokian wypada najlepiej łącznie z continentalem.
Goodyear widać daleko w tyle.
Komentarz
-
Wiesz, większość testów jest sponsorowanych.
Także trzeba patrzyć na to z przymrużeniem oka.
Już któraś osoba z kolei pisze, że continentale są przereklamowane.
Natomiast o Goodyear i Nokian nie słyszałem nic złego.
Sprawdź sobie stronę oponylider.pl
Tam wszystko jest ładnie napisane.
Co do skrótów np CCE to wszystkie opony są poddawane podobno tym samym testom.
Komentarz
-
-
a ja mam pytanie trochę z innej beczki, ale szkoda zakładać osobnego tematu.
Sprawa dotyczy OIII.
Zmieniłem koła z 17 letnich na 16' zimowe.
Czy jest możliwość samodzielnego wprowadzenia tych danych w komputerze pokładowym?
Widzę, że jest opcja "opony" ale po wejściu w nią jest jedynie możliwość ustawienia alarmu przy osiągnięciu danej prędkości. O dziwo pisze, że opony są zimowe, ale nigdzie nie widzę opcji jak to zmienić.
Jeżeli się nie mylę to licznik obecnie będzie mi pokazywał zawyżoną prędnkość. Zgadza się?
Komentarz
-
-
Test: http://www.pirelli.com/mediaObject/p...sottozero3.pdf
jestem ciekaw komentarzy :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AlelelaJeżeli się nie mylę to licznik obecnie będzie mi pokazywał zawyżoną prędnkość. Zgadza się?
[ Dodano: Sro 29 Paź, 14 12:08 ]
Zamieszczone przez Nexus6Test: http://www.pirelli.com/mediaObject/p...sottozero3.pdf
jestem ciekaw komentarzy :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Nexus6, kto by się spodziewał, że test pirelli wygra pirelli :diabelski_usmiech Branża oponiarska chce obowiązkowych zimówek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AlelelaA co do samego ustawiania, wyboru opon w komputerze się orientujesz? bo trochę bezsensu pod menu "opony" zrobione, skoro nic tam nie można zmienić, poza ostrzeżeniem o przekroczeniu prędkości.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiNexus6, kto by się spodziewał, że test pirelli wygra pirelli :diabelski_usmiech Branża oponiarska chce obowiązkowych zimówek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6Test: http://www.pirelli.com/mediaObject/p...sottozero3.pdf
jestem ciekaw komentarzy :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaliniakSama marka nigdy mnie nie zawiodla
a teraz znajduję takie wyniki testu :szeroki_usmiech
skończą się Dunlopy 4D, zapodam Sottozero 3With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
Komentarz