Pulse, mama je juz 2 miesiac i narazie jest ok. jezdze przez cały dzine na swiatłach wiecuzytkowanie razy 2 :diabelski_usmiech
Polecam żarówki!!!
Zwiń
X
-
Sigma_74
Komentarz
-
Ostatnio usłyszałem radę od znajomego, że lepiej dla trwałości żarówek po naszych drogach jeździc z zapalonymi światłami non stop - zwłaszcza po wyboistych. Tłumaczył to tym, że rozgrzany pręcik w zapalonej żarówce jest bardziej elastyczny i mniej podatny na pęknięcie na jakiś wybojach. Nie wiem czy to prawda bo i tak zawsze jeżdżę na włączonych światłach, ale teraz to i tak trzeba będzie jeździc non stop.Sprzedam lub zamienię na Jeepa XJ z dopłatą: O2 1.9TDI BXE 4X4 + 4xMOMO X-43
JETTA Highline 1.4 TSI 160
Komentarz
-
-
Ja wam powiem tak na temat żarówek... Zanim zmieniłem na xenon w O1 przetestowałem większość na rynku...
Litech ma fajny wygląd, zle żarówki są do d..y. W nocy słabo w nich widać, a malowane są zwykłą farbką... Kiedyś tak nie było. Jak je kupiłem w 2003 roku były super. teraz jakośc do kitu..
Blue Vision są OK, ale się szybko przepalają...
Osram to samo, lepszy efekt a'la xenon niż w BV...
Ja polecam jedynie Hella Blue Light, najmocniejsze światło, największy zasięg... Niestety świeca bardziej na żółto niż Osram czy BV. Długi czas działania jak na żarówki o podwyższonej jasności
Nie testowałem natomiast GT 150, więc trudno mi się wypowiedzieć na ich temat...Marcin
Octavia 1,9TDi 140KM
Octavia RS TDi 170KM
Komentarz
-
-
No właśnie a propos GT150.Co o nich aktualnie myślicie bo znalazłem trochę postów ale są już "podstażałe".A przymierzam się do ich zakupienia.Tworzymy meble na zamówienie - Typowe i nietypowe www.meblobud.pl
Komentarz
-
-
Sigma_74
ja mam GT 150 i nic takiego nie zawyłem parowania, uważam ze są całkiem przyzwoite żarówki, jeżdżę od września i nic się nie dzieje z kloszami i nie paruje nic z tych rzeczy.
Komentarz
-
lec
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez koja86Te żarówki mogą wykonczyć instalacjeA6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSMi na tych zarowkach zachodziły lampy mgłą.
Z tego powodu nie odwazylbym sie ich zalozyc.
[ Dodano: Sro 23 Maj, 07 21:13 ]
Zamieszczone przez splawikZamieszczone przez koja86Te żarówki mogą wykonczyć instalacjeByła: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wojtasosgdzie w wawie można tanio kupić żarówki? zastanawiam się nad Bosch lub Hella - tak na pierwsze testy.
dzięki
pozdrawiamByła: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
No ok.To w takim razie jakie polecacie na dzień dzisiejszy?Tworzymy meble na zamówienie - Typowe i nietypowe www.meblobud.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TvorasNo ok.To w takim razie jakie polecacie na dzień dzisiejszy?
świecą w miarę, napewno gożej i bardziej na żółto niż GT150, lepiej niż standartowe żarówki, nie padają jak muchy (GT150) i chyba bezpieczniejsze dla lamp.Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Miałem podobny dylemat jak Tvoras, Po przewertowaniu forum, niestety ile ludzi ile opinii. Nie mogłem nigdzie dostać Helli, więc kupiłem w Norauto PHILIPS VISION +. Do tej pory jeździłem na fabrycznych żarówkach.
Jak narazie tylko w mieście, ale już widzę że różnica jest spora. Jutro robię trasę po ciemku, więc zobaczę pełny efekt.
Ciekaw jestem jak będzie z trwałością.
Anyway, polecam zdecydowanie zmianę seryjnych żarówek.
Komentarz
-
-
Ja polecam Osramy , niestety modelu nie pamiętam ale żadne nie zawiodły , co prawda mają krótszą żywotność ale czysto świecą :wink:
[ Dodano: Czw 24 Maj, 07 23:29 ]
Dzida, pozdrawiam kolegę :szeroki_usmiechByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Masmonie padają jak muchy (GT150)
Z tym, ze jak juz pisalem wielokrotnie, lampa zaszla mi na nich troche mgłą i z tego co wiem nie jestem odosobnionym przypadkiem.
IMHO jest to wystarczajacy powod, zeby nie stosowac ich w lampach z poliweglanu - chyba, ze ktos lubi ryzyko.
Generalnie prawda jest taka, ze zarowki "tuningowe" potafią zrobic czasem kuku, albo są bardzo nietrwałe.
Ja bym pozostał przy mozliwie najbardziej seryjnych zarowkach dobrej firmy, ktora ewentualnie ma jakis niewielkie fiku-miku.
Bo niestety prawda jest taka, ze z gówna soku nie wycisniesz i jesli ktos mysli, ze oswietli sobie dwa razy wiecej drogi na seryjnych lampach, to wlasnie albo kosztem czestej wymiany drogich zarowek, albo kosztem wymiany lamp na nowe...
AFAIK Philips Blue Vision chyba nie robi krzywdy lampom (przynajmniej nie slyszalem o takim przypadku), ale niestety ich trwalosc jest bardzo krotka.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSZamieszczone przez Masmonie padają jak muchy (GT150)Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
Komentarz