czy może ktoś miał taki problem jak ja i umiał by mi pomóc, lub czy ktoś ma może sterowniki pod xp i vistę do takiego kabelka 409.1 kkl USB
VCDS 10.6
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez greg44brondez musi się zaczynać na 3C8->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
tak poczytałem sobie cały wątek i mam parę pytań:
1. czy ktoś sprawdził w działaniu ustawienie "zwiększonego" asystenta hamowania 03-ABS 10 Adaptacja chanel 9 wartość 0 zmienić na 2 ponoć w RS tak jest?
2.uruchomienie DSR (ewentualnie może wszyscy w FL to mamy ja mam MY10 i nie wiem czy mam)i gdzie to dokładnie aktywować?
3. tu trochę zgłupiałem mam ambiente bez czujnika zmierzchu i jak mam włączyć CH -chodzi o kliknięcie długimi
a) bajt 12 bit 2 czy
b) bajt 17 bit 3
4. ustawienie tylnej wycieraczki aby właczała się sama po włączeniu wstecznego ale z działającymi w trybie ciągłym wycieraczkami przednimi 09 centralna elekt.-07 coding -21 bajt -bit 0, 3, 6 zaznaczone?
5. teraz mam dzienne włączone razem z tylnymi pozycyjnymi(dzienne mam w zderzaku wersja ambient)a chodzi mi to aby wyłączały się po zaciągnięciu ręcznego centralna elekt. 09-coding 07- bajt 11-
a)bit 0 zmienić na 1 czy
b)zmienić z 80 na 81
przy czym chce zachować dalej pozycyjne tylne świecące z dziennymi. Mam wersję OIIFL ambiente bez czujnika zmierzchu i świateł auto to tak jako informację.
Komentarz
-
-
Właśnie wersja 11.11.3 się na RossTech pojawiłahttp://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
W którymś temacie była informacja, że cold diagnostic działa tak, że układ elektryki wysyła co jakiś czas impuls w celu sprawdzenia sprawności danej żarówki, nie tylko przy jej włączeniu, czyli np. jak to wyłączę to światło wstecznego będzie dopiero sprawdzone gdy wbije wsteczny.
Chciałbym wszystkie zbędne diagnostyki wyłączyć i zostawić tylko:
- światła postojowe (przód tył)
- światła mijana
- światła długie
- światła stop
Resztę chciałbym wyłączyć, co muszę odznaczyć?
Co oznacza opcja: "Diagnosis Rear Parking Lights active"?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashW którymś temacie była informacja, że cold diagnostic działa tak, że układ elektryki wysyła co jakiś czas impuls w celu sprawdzenia sprawności danej żarówki, nie tylko przy jej włączeniu, czyli np. jak to wyłączę to światło wstecznego będzie dopiero sprawdzone gdy wbije wsteczny.
Chciałbym wszystkie zbędne diagnostyki wyłączyć i zostawić tylko:
- światła postojowe (przód tył)
- światła mijana
- światła długie
- światła stop
Resztę chciałbym wyłączyć, co muszę odznaczyć?
Co oznacza opcja: "Diagnosis Rear Parking Lights active"?
Zamieszczone przez rafik111. czy ktoś sprawdził w działaniu ustawienie "zwiększonego" asystenta hamowania 03-ABS 10 Adaptacja chanel 9 wartość 0 zmienić na 2 ponoć w RS tak jest?http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Komentarz
-
-
-
Enriquez, coś masz za dużo w cache'u przeglądarki
jest wersja 11.11.3 z 20120401 - może primaaprilis ?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Tylko czy taka żarówka wejdzie w klosz jeszczehttp://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Komentarz
-
-
g4cek, O1 to przeżytek pod tym względem, nic takiego nie ustawisz->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTo zarowka z Passata ??
w golfie 6 również dzienne/drogowe (oczywiście nie dotyczy pakietu LED)
Zamieszczone przez Enriquez1 6 D,
Właśnie się zastanawiam gdzie takie cudo kupić.
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
nie chodzi że O1 to przeżytek :lol: tylko kodowanie w O1 jest mało funkcjonalne
też podobnie miałem, ale jest to realizowane przeróbką elektroniczną, a nie kodowaniem VAG->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
VAG Tacho jak już było do zmiany podświetlenia użytehttp://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Komentarz
-
Komentarz