Koledzy a jak tam z internetem zrobić żebym miał w laptopie albo telefonie? bo jakiś przelew zrobić itp to trochę lipa bez netu.
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
-
-
-
Ja właśnie klepnąłem rezerwację w miescowości Bratus :szeroki_usmiech
Dostałem info, że mają w budynku WiFi - bez dodatkowej dopłaty, dostanę hasło i po temacie Jak szukałem kwatery, to dużo już miało informację o dostępie do netu, więc wystarczy poszukać i potem dokładnie dopytać przed rezerwacją.
A jeżeli chodzi o ceny apartamentów, to oczywiście wszystko zależy od wielkości i standardu, ale najważniejsza jest bliskość wody i plaży - zasada im bliżej plaży tym drożej... Przykład Igrane - kwatera oddalona od wody 150metrów 40Euro - oddalona od wody o 10metrów - 70Euro...
Do wyjazdu już tylko 19 dni...
Komentarz
-
-
Ja już od 5 dni w kraju. Urlopik w Czrnogórze uważam za super udany choć temperatury około 38 st dawały trochę się we znaki (bywało więcej) :shock: :!: . Bez klimy w aucie i mieszkanku bym chyba "wykorkował" :diabelski_usmiech Takich widoków w Cro nie miałem. Woda zimna (22st) co przy wysokiej temp powietrza dawało konkret różnicę. Plaże mnie nie interesowały zbytnio ale z miejscem do opalania dużo gorzej niż w rejonie Makarskiej ale nie kamienie tylko coś w rodzaju kaszy gryczanej (kolor i struktura) :szeroki_usmiech
Czeszka spisała się znakomicie. Zrobione ponad 4000km w 2 tygodnie. Przekraczała 15 razy granice państwowe. Śr. spalanie z wakacji około 6,5l/100km i 0,5 l oleju (duże wzniesienia i bardzo kręte drogi, ale dużo lepsze niż w PL)
Jeśli kogoś interesuje to tutaj Montenegro 2013 trochę zdjęć
Jak ogarnę filmiki (ale chyba nie tak szybko) to też coś wrzucę :!:
Komentarz
-
-
Majowy, ja też korzystałem z WIFI w apartamencie (8Mb/4Mb). Ogólnie to chyba jest tak, że w miejscach publicznych jest dostęp do WIFI za free. Gdzie się nie pojechało to wszyscy używali sprzętu do przeglądania netu. W związku z tym nie musiałem korzystać z transmisji danych lokalnych operatorów.
Jeśli chodzi o parkin to miałem na tyle dobrze, że cały parking przed domem był pod pergolą. Cienia nie brakowało, ale opadająca żywica z liści upaćkała trochę auto. Po zwykłym myciu w kraju śladu po niej nie ma
Odnośnie cen to moja gospodyni powiedziała, że jak przez stronę się kontaktowałem to wpadłem w kieszeń pośrednika i swoje na mnie zarobił. Teraz mam już kontakt bezpośrednio do niej i jakby co to liczę, że będzie taniej.Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez __atomek__Płacę 10Kuna dziennie za 1Giga
Komentarz
-
-
a gdzie to niby kupić? w jakimś sklepie się taką kartę kupuje czy co?
PS. lepiej do Baśki Voda jechać czy do Breli? gdzie będzie spokojniej? generalnie myślałem o Baśce ale dziś kumpel mówił że lepiej 5km wcześniej się zatrzymać i sam już nie wiem
wyjazd będzie 25.08
i jaki numer ma ten zjazd z autostrady w Austrii, aby objechać tę autostradę w Słowenii? pamiętam że dwieście ileś..Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez idasTo co mnie denerwuje, to brak cen wynajmu na wiekszosci strony z apartamentami
a kiedy sie wybierasz? i o jakiej okolicy myślisz ?
Generalnie mysle nad rejonem Makarskiej Riwiery, aczkolwiek wczoraj przegladalem oferte calego chorwackiego wybrzerza.
Z kilku "apartamentow" odpisali mi, ze maja wolne pokoje. Wyslalem zapytanie do samych tuz przy wodzie. Cena ~30-35 Euro/doba.VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112i jaki numer ma ten zjazd z autostrady w Austrii, aby objechać tę autostradę w Słowenii? pamiętam że dwieście ileś..
W Ptuju musisz zawinąć się pod wiadukcik i kierować się na Zagrzeb (zdaje się)If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez idasZamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez idasTo co mnie denerwuje, to brak cen wynajmu na wiekszosci strony z apartamentami
a kiedy sie wybierasz? i o jakiej okolicy myślisz ?
Generalnie mysle nad rejonem Makarskiej Riwiery, aczkolwiek wczoraj przegladalem oferte calego chorwackiego wybrzerza.
Z kilku "apartamentow" odpisali mi, ze maja wolne pokoje. Wyslalem zapytanie do samych tuz przy wodzie. Cena ~30-35 Euro/doba.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Ja również wybieram się we wrześniu do Cro - start 01.09 o 2.00 z Płocka lecimy do Zaboric(nocleg), później w rejony Makarskiej - szukamy w ciemno aczkolwiek celujemy w miejsce gdzie byliśmy już 2 razy (Baska Voda) - trasa raczej standard (jak wyznacza GPS) - Płock - wpadamy na A1 - Czechy - Austria - Słowenia (M-L-P) - Chorwacja.
Chętnych zapraszam do wspólnej podróży - będziemy jechać w 3 auta - 2 skośnookie (Kia, Hyundai) no i oczywiście Skodzina
Komentarz
-
-
AdamB, Tylko tam jakiś dziwny klimat był bo temp. powyżej 30st a od morza wchodziła (mgła), duża wilgoć (widać na kilku zdjęciach) Powiem że w Cro jakoś inaczej odczuwało się wysokie temp (dużo lepiej niż PL) a w CG to miałem problemy na poziomie morza z wyciągnięciem błękitu nieba (mimo zastosowanego filtru). Przejrzystość powietrza do jakiś większe zumowania i kicha :!: Dopiero w okolicach 1000m n.p.m. można było coś podziałać :!:
Tak czy inaczej czuję że tam jeszcze wrócę i to chyba już w przyszłym roku Teraz już wiem czego i gdzie się spodziewać, a zostało masę miejsc jeszcze do zaliczenia lub powtórki (z większą dokładnością) bo teraz to jechałem w ciemno jedynie z kilkoma wskazówkami forumowymi za które dziękuję raz jeszcze :!:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzygajJa również wybieram się we wrześniu do Cro - start 01.09 o 2.00 z Płocka lecimy do Zaboric(nocleg), później w rejony Makarskiej - szukamy w ciemno aczkolwiek celujemy w miejsce gdzie byliśmy już 2 razy (Baska Voda) - trasa raczej standard (jak wyznacza GPS) - Płock - wpadamy na A1 - Czechy - Austria - Słowenia (M-L-P) - Chorwacja.
Chętnych zapraszam do wspólnej podróży - będziemy jechać w 3 auta - 2 skośnookie (Kia, Hyundai) no i oczywiście Skodzina
Ja planuje nocleg gdzies w Wiedniu, albo Graz. Moze cos tam nawet zwiedzimy.VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
Komentarz
-
-
Jeszcze jedna uwaga odnośnie przejazdu do Cro i powrót. Tym razem jechałem tam 24/25.07 a wracałem 7/8.08 w obie strony tak starałem się wypaś czasowo aby Wiedeń mijać około 23/24 h i powiem tak, że jazda super płynna na żadnych bramkach/granicach nie byłem dalej niż 3. Na zwężkach w Austrii i tak jechałem powyżej ograniczeń (pusto) Dopiero przed Dubrownikiem na granicy z BiH miałem lekkie zatwardzenie ale bez przesady (może z 15 min) Tragedią było dopiero przejazd drogą wzdłuż Zatoki Kotorskiej (około południa) zwłaszcza że już odczuwałem zmęczenie po trasie z PL (teraz już wiem że można sobie sporo zaoszczędzić czasu i drogi wbijając się na prom)
Wnioskuję że środek tygodnia to najlepszy termin na takie przebazowania :!:
Zamieszczone przez WaltPodziwiam Cię za to, że utrzymałeś Octę w takiej czystości.
Komentarz
-
-
W sumie mam dodatkowe pytanie, które chyba jeszcze tutaj nie padlo.
Jak radzicie sobie ze snem malych potomków (<2 lata)?
Wiadomo, ze fotelik samochodowy nie jest do spania.
Ja mam u siebie Cybex'a i generalnie mlody spi w pozycji siedzącej.
Na krotkie odcinki to jest do zaakceptowania, ale w tak dluga podróż chyba nie.VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
Komentarz
-
Komentarz