leszekmw, w Stanici zaraz przy Omi¹. U mnie wygrała ekonomia. Za sypialnię smyków, naszą, pokój z aneksem i łazienką płacę 45€ tyle, ze miejscowość stroma i schodów dużo na plażę
Dla ewentualnych zainteresowanych zdjęciami i filmikami z moich tegorocznych wycieczek po MNE i Albanii to linki umieściłem w wątku o mojej Czeszce na str 27 (sorki ale nie chce mi się tego od nowa pisać tutaj :P ) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...4897&start=650
Na YT jeszcze zamieszczę (w późniejszym terminie) przejazdy Kanionem Moracy i Kanionem Tary
i 2 zatrzymania za przekroczenie dozwolonego V w MNE :diabelski_usmiech
Faktycznie... Jest coś na rzeczy... Co prawda na 10 dni pobytu mieliśmy "tylko" 3 dni deszczu ale za to pretekst do zwiedzenia Sarajeva, Mostaru czy Dubrovnika był dobry ;-)
Ale to co stało się w drodze powrotnej to było przegięcie...
Wyobraźcie sobie, że od Makarskiej gdzie zaczęło padać, deszcz a często ulewa/oberwanie chmury towarzyszyło nam do... Breclav-ia... :shock:
Z ręką na sercu ! Non stop !!! Ludzie tablice rejestracyjne gubili bo woda im zmywała na autostradzie... Nocleg w Breclav i na drugi dzień do Pragi. No i co ? DESZCZ ! ULEWA !
Ale na szczęście tuz przed miastem odpuściło i zwiedzanie mieliśmy bardzo udane. Potem już przy ładnej pogodzie dotarliśmy przez Świecko do Polski...
Jeszcze mi się nigdy w życiu nie zdarzyło jechać autem w ciągłym deszczu przez 700km !!! :shock:
Męczące doświadczenie...
looker w zeszłym roku jadąc do Jadranova zaczęło padać w Siewierzu i tak padało dosłownie do pierwszych bramek na autostradzie w CRO, non stop :!: . Momentami ulewa była tak silna, że wycieraczki nie nadążały zbierać wody na najszybszym trybie...
coś jest bo jak w niedzielę tu przyjechałem to deszcz padał od granicy do Cro do Splitu. Za to dzisiaj klara od rana nadrabiamy braki w brązie :diabelski_usmiech Za chwile chyba do Makarskiej wyskoczymy... Może jakąś rybkę na grlila :slinka
no, a ja wyruszam jutro po 17tej, mimo ubiegłorocznych zapewnień, że juz tam nie wrócę....
trzymać za to ,by nie było tak pechowo jak w zeszłym roku... nie grzeszyłem przez ostatnie miesiące, to może i kary żadnej nie bedzie :lol:
to sporo ocepków będzie w sierpniu.
panowie nie mogę sobie przypomnieć jak wymieniałem kase 2 lata temu tzn czy opłacało sie tu kupić euro i tam na kuny wymieniać czy po prostu w cro zł wymienić na kuny? jak to teraz jest?
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
... nie grzeszyłem przez ostatnie miesiące, to może i kary żadnej nie bedzie :lol:
to nadrobisz na miejscu :diabelski_usmiech
[ Dodano: Pią 01 Sie, 14 23:55 ]
U mnie dzisiaj pogoda była Chorwacka :diabelski_usmiech
Euro wymienialne dzisiaj 1€=7.40Kuna
[ Dodano: Pią 01 Sie, 14 23:56 ]
Wybaczcie moja pisownie. Pisze z tableta, bo do lapka nie mogę się dorwac a to kolejne ustrojstwo które wie lepiej co i jak chce napisac :evil:
blackrs, zobacz cenę € i Kun, ja Podalem przelicznik na miejscu i wyjdzie Tobie co lepiej. Wg mnie lepiej € bo wezmiesz ich 1000 (ja tak zrobiłem) i masz 7400Kun, a jakbyś chciał wziąć 7400Kun kupionych w Pl to chyba wyszloby więcej 8)
[ Dodano: Sob 02 Sie, 14 00:09 ] looker, to tez jest wyjście. Płacimy karta za co się da na resztę mam kieszonkowe :diabelski_usmiech
blackrs, nigdy nie kupowalem Kun za Zł, nie pomogę, ale jutro mogę zobaczyć jak to wygląda w kantorze, tylko wieczorem bo wczesniej muszę raka zbrązowić :szeroki_usmiech
panowie nie mogę sobie przypomnieć jak wymieniałem kase 2 lata temu tzn czy opłacało sie tu kupić euro i tam na kuny wymieniać czy po prostu w cro zł wymienić na kuny? jak to teraz jest?
Najlepiej wychodzi wymiana złotówek na kuny. Tylko wymieniać trzeba w bankach, nie w kantorach. W Chorwacji jest inaczej niż u nas, lepszy kurs jest w bankach.
Dobra. Mogę już potwierdzić że w tym roku znów odwiedzę CRO. Pierwszy tydzień września na KRK. Później przejazd do ITA i tydzień nad Gardą. Później w zależności od pogody przejazd do A/DE i po trzech tygodniach do domu
tadfi, daj namiary , może się przyda.. . oczywiście widok na morze jest z tarasu/balkonu..?
SS gdzie jesteś ?
Villa Dorida
W miejscu powyżej. Polecam, ale jeśli ktoś lubi nocne życie, to odpada, ponieważ miejsce jest bardzo spokojne. My mieszkamy w apartamencie Sole.
W tym roku jestem na Chorwacji już chyba ostatni raz. Zjeździliśmy prawie całe wybrzeże od Puli do Dubrownika. Teraz zależało nam na niewielkiej odległości od Dubrownika i zwiedzeniu również przy okazji BIH.
Komentarz