Yarwa, potwierdzam za gotówe korki a przy bramkach z płatnością kartami szło na bieżąco
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Czarna_LKWiniet na Cro, MNE i AL nie ma? Tylko opłaty na bramkach?
Zamieszczone przez endryuNa urlop nie jedzie się w mundurze :zlosnik1: :zlosnik1: :zlosnik1:
[ Dodano: Pią 24 Kwi, 15 14:10 ]
Zamieszczone przez SSpotwierdzam za gotówe korki a przy bramkach z płatnością kartami szło na bieżąco
Komentarz
-
-
A jak wygląda sprawa z korzystania leżaków/parasoli na plaży? Stała stawka czy leżaki są barowe?
Jak byłem w Parali (Grecja) to zawsze zamawialiśmy dwa piwka i cały dzień siedzenia za freeOctavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299
_______
Piotr
Komentarz
-
-
W Czarnogórze polecam także do odwiedzenia Monastyr Ostrog https://goo.gl/maps/4wSA3 - to taka miejscowa Jasna GóraO III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
JerzyM73, Oki, dzięki. :wink:
[ Dodano: Sob 25 Kwi, 15 15:01 ]
Tylko żeby nie zrobili drugiego majdanu:
Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
_______
Piotr
Komentarz
-
-
Arti_r1, te Saint Tropez wg gugla wskazuje na Rovinij, - czyli Istria.
jest tam wiele takich miasteczek - ogólnie bardzo ciekawie jak lubisz zwiedzanie - tzw weneckie klimaty.
osobiście polecam, weź pod uwagę, że tam będą ceny nieco wyższe niż na południu. bo na istrii jest więcej włochów.
no i możesz zafundować sobie wycieczkę do wenecji na 1 dzień - promem.
---------------------
hmmm. gugle wskazuje też Makarską i Dubrovnik :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoArti_r1, poszukaj "chorwacka Ibiza"
jak chcesz poszaleć to możesz na Pag na plaże Zrce - ciągła balanga :diabelski_usmiech - ba(u)langa bala(u)nga
oczywiście jak zawsze są plusy, ale i sporo minusów takiego "klimatu" :diabelski_usmiech
klip: Pag - Zrce
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bubaoczywiście jak zawsze są plusyOctavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
_______
Piotr
Komentarz
-
-
Panowie we wrześniu będę ruszał na wakacje z rocznym dzieckiem do Chorwacji i teraz pytanie. Czy dziecko też musi mieć dowód osobisty wyrobiony lub paszport? Żebym zdążył z ogarnięciem tegoOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112Czy dziecko też musi mieć dowód osobisty wyrobiony lub paszport?
Bierz się za załatwianie bo niedługo sezon urlopowy. W urzędach też. :idea: Karty EKUZ też się mogą przydać.
Dowód osobisty jest bezpłatny. Paszport płatny.
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112Czy dziecko też musi mieć dowód osobisty wyrobiony lub paszport?
Paszport wydawany na 10 lat - jak maluch się zmieni można "dorobić"nowy z nową aktualną fotką - z odpłatnością na pozostały okres czasu, do tych 10 lat.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
dzięki bardzo
widzę, że z dowodem osobistym pójdzie szybciej więc w tym tyg się za to zabiorę.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
pamiętaj tylko o tym, że jak robisz dowód to muszą być obydwoje rodzice zarówno przy składaniu wniosku jak i odbiorze. W przypadku paszportu przy wniosku tylko. Natomiast przy odbiorze może być tylko jeden rodzic.
Dla niektórych może to być utrudnienie.
A propos paszportu to ja 2 lata temu córce robiłem na 5 lat - czy coś się zmieniło że piszecie o 10 ? Z tego co wiem było tak że jak dziecko ma mniej niż 5 lat (tak jest w twoim przypadku) to paszport jest wydawany tylko na 5 lat. Sprawdź to sobie. I koszt nie duży bo chyba jakieś 30 zł.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Yarwapamiętaj tylko o tym, że jak robisz dowód to muszą być obydwoje rodzice zarówno przy składaniu wniosku jak i odbiorze.
Tak przynajmniej było w kwietniu w przypadku dowodu dla mojej 11 miesięcznej córki we Wrocławiu.
Komentarz
-
-
jestem na bieżąco, czekam na paszport córki
pierwszy był na dwa lata (4latka) teraz na pięć (6latka)
złożyłem 7 kwietnia i dalej trwa "personalizacja"->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz