Zamieszczone przez bob_best
Ode mnie do Katowic jest teraz max godzinka jazdy, wiec jak zajechalem w 11h do trogiru ty do zadaru zajedziesz w 10-11 przepisowo!! A jedziesz tak : Katowice - bieslko (przez 1ke lub wislanka na zory) -wpadasz na obwodnice Bielska i jedziesz ekspresowka az do Weg Gorki - tam masz kawalek po krajowce 8 km az do milowki na wiadukt(nie boj sie droga ok, a nawet w dzien sie nie korkuje), znow eksrpesowka do zwardonia- potem skalite-cadca-zylina- troche kiepsko bo krajowka ale to pare km- potem juz tylko autostrady do samego zadaru!! Czyli na Bratyslawe-potem na gyor(nie zjezdzac z autostrady!!) az pod Budapest na Erd - potem na Siofok- Zagrzeb-Zadar.
plusy w porownaniu z austria /slowenia: Nie ma tylu serpentyn , deszczow i tuneli , omijasz rozkopany wieden i drogo a krotka autostrade na slowenii - gdzie i tak jest kawalek dziada przy dojezdzie do granicy cro, austrady na austrii sa juz mocno zmeczone - stare betonki, autostr wegierskie - m1 i m7 sa czesto 3 pasy i 90% nawierzni jest super reszta dobra, miejscami cisnalem 160 i nawet nie czulem. Do tego dosc tanie sa te na wegrzech austorady- placisz przed wjazdem na koncu slowacji w punkcie "matricja" max 20 euro na miesiac, dostajesz kwitek i kamera zczytuje z rjestracji- nic nie kliesz na szybe, winietka na slowacje tez niezbyt droga i kupisz w polsce nawet (Stacja Slovnaft w ciscu na przyklad).
minusy w por z austria- jakies 80km nadkladasz. Uwierz mi omin czechy i tym bardziej austire , nie oplaca sie, jest niewygodnie i szkoda nerwow, wiem bo sam jezdze z 2ka dzieci i w nocy.
Nie trzeba zadnych forintow- za palwo placisz karta, za matricje w euro gotowka.
Komentarz