Zamieszczone przez adamm36
Jaki olej do TDI - archiwum
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez Seednie bedę trendy tego roku
z olejami z alledrogo uwazalbym - osobiscie widzialem podorbke Motula z allegro. roznil sie opakowaniem (rozna grubosc elemnetow graficznych), kolorem, zapachem i cena oczywiscie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Seedosobiscie widzialem podorbke Motula z allegro
[ Dodano: Wto 05 Kwi, 11 10:44 ]
Zamieszczone przez Seedminge sprzedaje mlekoPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SeedPAOLO ESCO napisał/a:
Seed napisał/a:
nie bedę trendy tego roku
haha - dobre Ciesz się, że Jacyków nie sprzedaje oleju ...
hehe - minge sprzedaje mleko takze nie zdziwię się.
Ale tak ogólnie przeszedłem na wymiane co 15 tyś a co niech silnik ma lepiej żegnam QG1 witam QG2.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Seedosobiscie widzialem podorbke Motula z allegro.
Widział podróbki, sprzedaja sie wysmienicie bo Poalcy nadal szukają taniego i bardzo dobrego produktu.Profesjonalne oleje i filtry, zniżki dla klubowiczów :
http://www.zmienolej.pl/
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=748534#748534
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Pidziektaniego i bardzo dobrego produktu
Zwykły konsument nie jest w stanie sprawdzić jaki olej jest w opakowaniu , jedynie może zawierzyć producentowi a ci niestety to wykorzystują robiąc konsumentom "pranie mózgu" poprzez reklamy :?PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
No w Polskim społeczeństwie olej 5W-40 to juz syntetyk nie ma co lać panie do kilkuletniego auta bo panie rozszczelni się , syntetyka tylko lac do nowego :-)
Za jakiś czas producenci zaczną sobie zdawac sprawe że informacja konsumentów to nie tylko atut czy prykas wysokorozwiniętych krajów europy zachodniej ale również Polski w której coraz wiecej osób chce być świadomymi konsumentami :-)Profesjonalne oleje i filtry, zniżki dla klubowiczów :
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez przemek88Kumple z pracy się śmieją ze wlewam do auta olej za ~200zł. Ale mówię zobaczymy z czasem kto się będzie śmiał ostatni[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Witam,
niedawno stałem sie posiadaczem O2 1.9 TDI. Mam pytanie: silnik był zalany olejem syntetycznym Shell helix ultra extra 5w-30. Na trasie musiałem uzupełnić olej i dostepny byl tylko Shell helix 5w-30 ale półsyntetyk (posiadał normę VW 505.01). Dolałem ok. 0.5L
Z tego co wiem nie powinno mieszać sie syntetyka z półsyntetykiem ale sytuacja była awaryjna - myslicie ze spokojnie moge dojezdzic do nastepnego serwisu olejowego (zostało mi ok 9tys) ??
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez david80Witam,
niedawno stałem sie posiadaczem O2 1.9 TDI. Mam pytanie: silnik był zalany olejem syntetycznym Shell helix ultra extra 5w-30. Na trasie musiałem uzupełnić olej i dostepny byl tylko Shell helix 5w-30 ale półsyntetyk (posiadał normę VW 505.01). Dolałem ok. 0.5L
Z tego co wiem nie powinno mieszać sie syntetyka z półsyntetykiem ale sytuacja była awaryjna - myslicie ze spokojnie moge dojezdzic do nastepnego serwisu olejowego (zostało mi ok 9tys) ??
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Co do temp oleju czujnik w misce olejowej, wskazania prawidłowe było sprawdzane pisałem że nie ma osłon, które ktoś kiedyś testował i bez osłon oliwa ma 10-15 stopni mniej. Normalna jazda po mieście w temp otoczenia 10-20 stopni dochodzi do 70 stopni i się tak utrzymuje, później wjechałem na autostradę i ok 20km przejechałem, po 7-10km temperatura ustabilizowała się na 80 stopni i nie rosła, dodam że silnik oznaczenie ARL więc chłodnica oleju jest większa niż w słabszych jednostkach do tego skrzynia 6 biegów więc 180-200kmh to taka optymalna prędkość lekko ponad 3 tyś obrprawie 400Nm robi swoje
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rtockipostaram się do nocy coś podziałać i wrócić na forum
...a tak wogóle to najlepiej kolaga rtocki i pidziek niech umieszczą swoje oferty w dziale ogłoszeń komercyjnych .PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Minął miesiąc od pierwszego wpisu na temat Płukanki oraz MIlitec-1 , od zmiany oleju 2440 km zrobione tylko i wyłącznie po mieście 640 km od ostatniego zdjęcia ... , jestem przekonany w 100 % iz to że Olej ma taki kolor jaki ma to zasługa MILITEC-1 ,stosowałem przedtem płukankę i nie było aż takiego efektu , Oczywiście olej zmienia kolor , ale nadal nie jest czarny .. Film był nagrany wczoraj
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DDG6-cOZvIs[/youtube]1,7 Oplel Astra GTC 125Km ...
Obecnie śmigam na Liqui Moly a w lato AMSOIL
Komentarz
-
-
mnie nikt nie przekona aby stosować coś podobnego do NOWOCZESNEGO silnika który zaprojektowany jest do konkretnej pompowalności oleju zwłaszcza w zimnych temp. nie wiem jak to się spisuje na dłuższą metę.
Kolega ostatnio uległ presji mimo moim namowom aby sobie darował taki eksperyment i zalał royala do TDI A4 który z tego jak mówił i widział na wałku wypadł w porównania do pewnego oleju 505.01 dużo lepiej.
Po zalaniu tegoz oleju i przejechaniu 210km musiał szybko wlac starą oliwę bo klawiatura tak zaczeła grać.
Zamieszczone przez Nexus6piramida, podzielilbys sie wrazeniami z jazdy na Amsoil'u :szeroki_usmiech
Ja wam moge powiedzieć jak Amsoil wypada w mocno deptanym TDI 300KM 3.0 TDI w porównaniu do X-Cess-a. po 10 000kmProfesjonalne oleje i filtry, zniżki dla klubowiczów :
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PidziekA na jakim jeździł 5W-30 czy 5W-40 ?
Zamieszczone przez Pidziekjak Amsoil wypada w mocno deptanym TDI 300KM 3.0 TDI w porównaniu do X-Cess-a. po 10 000kmPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Prosze osobe oferujaca oleje Amsoil...jesli taka jest na forum :szeroki_usmiech o oferte
na SSO 0W30,oraz 0w20...na priv,lub przez forum
Potrzebuje 4litry.
dziekujeTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Witam!!!
Obecnie mam zalany Castrol SLX 5w30 Longlife III (na opakowaniu info że zalecany przez VW). Silnik jaki posiadam w Skodzie to 1,9 TDI AXR, przebieg 82 000 km. Mam przykre doświadczenia z Castrolem w VW Polo u koleżanki i przy najbliższej wymianie chcę się go pozbyć i zalać jakiś dobry olej w specyfikacji VW 504.00/507.00. Okres między wymianami mam zamiar skrócić do 15 000 km. Co polecacie z własnego doświadczenia?O1-->O3--> ?
Komentarz
-
-
szkoda, właśnie czytam o tym oleju i opinie są pochlebne.
zastanawiam się tylko czy brać 5w30 czy 5w40.
Sugerując się tym, że u mnie jest QG1 to chyba powinienem wziąć Motul Specific 5w30 504.00/507.00.
Sorki za lamerskie pytania, ale w poprzednim aucie lałem Elfa 10w40 STI competition i przez 5 lat nie miałem zmartwień w tym temacie.O1-->O3--> ?
Komentarz
-
Komentarz